Aandachtspunten bij het afsluiten van een autoverzekering voor een elektrische auto

Overweeg je de aanschaf van een elektrische auto? Dan is het belangrijk om vast naar de mogelijke verzekeringen te kijken. Het gerucht gaat namelijk dat je voor een auto op stroom op het moment meer betaald dan een auto op gas, diesel of benzine. De premies van de verzekeringen zouden hoger zijn en sommige onderdelen zouden zelfs een aparte verzekering nodig hebben. Maar wat is waarheid, en waar moet je op letten bij het afsluiten van een elektrische autoverzekering? We geven je een aantal belangrijke tips.

  1. Welke verzekeraar?

Je autoverzekering vergelijken is altijd een belangrijke stap: welke aanbieder biedt je welke mogelijkheden? Op handige vergelijkingswebsites voer je de gegevens in en zie je direct welke autoverzekering interessant voor je zou kunnen zijn. Lees alle polisvoorwaarden goed door, zodat je weet waar je aan toe bent. Ben voorzichtig en zorg ervoor dat goedkoop geen duurkoop wordt. Over het algemeen kun je jouw elektrische auto bij alle verzekeraars verzekeren.

  1. De soort elektrische auto

Er zijn een aantal verschillende soorten elektrische auto’s, en de elektrische auto die jij aanschaft heeft invloed op de uiteindelijke prijs van de verzekering. Een volledig elektrische auto rijdt volledig op elektriciteit en is hierdoor afhankelijk van een volle accu. Een plug-in hybride auto rijdt alleen op elektriciteit, maar heeft daarentegen de mogelijkheid om middels benzine of diesel eigen elektriciteit op te wekken. De hybride auto rijdt daarentegen op zowel elektriciteit als benzine of diesel: is de elektriciteit leeg, dan schakelt de auto automatisch over op benzine of diesel.

  1. Het verzekeren van de accu

Het enige onderdeel dat bij elektrische auto’s een aparte verzekering nodig zou kunnen hebben is de accu. De reparatie kosten hiervan zijn natuurlijk een stuk duurder dan een standaard onderdeel van een auto die op een andere brandstof rijdt. De accu van je elektrische auto heeft ook in invloed op de aanschafprijs van de auto zelf: een volledig elektrische accu is duurder dan een hybride accu. Het kan in dit geval verstandig zijn om een all-risk verzekering af te sluiten zodat je zeker weet dat je verzekerd bent tegen mogelijk hoge kosten.

 

  1. Een Tesla verzekeren

Het ingebouwde volgsysteem van de Tesla is over het algemeen niet voldoende om deze overal te kunnen verzekeren. Zorg er dus voor dat er, welke auto je ook kiest, een goed ingebouwd volgsysteem aanwezig is.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *