BMW en Toyota nemen het op tegen Porsche’s 918 Spyder

BMW en Lexus werken samen aan plug-in Hybride sportauto

BMW en Toyota werken aan een nieuwe plug-inhybride sportauto die het gaat opnemen tegen Porsche’s 918 Spyder, ook een plug-in hybride sporter.

Het nieuwe project heet Silk Road 2. Naar verwachting zal BMW de auto Z7 dopen en brengt Toyota hem uit als Lexus ZC of ZR. Het prijskaartje komt uit op zo’n 90.000 euro.

BMW, bedenker van het project, levert een zes-in-lijn-motor van al gauw 300 pk. Die krijgt ondersteuning van een 150 pk sterke elektromotor, zodat het gecombineerde vermogen richting de 450 pk gaat.
De accu komt onder en de stoelen. Een zeventrapstransmissie met dubbele koppeling maakt ook deel uit van de aandrijflijn. Het project is verder met de nodige onduidelijkheid omgeven: zo zou de auto vierwielaandrijving krijgen en uitgerust worden met supercondensatoren die bij het afremmen de stroom opslaan om die bij het wegrijden/accelereren direct weer vrij te geven.
Liefhebbers kunnen beginnen met sparen, de auto komt over een jaar of vier uit. Als beide merken het licht op groen houden natuurlijk.

Bron: www.zerauto.nl

Lees verder:
> Slim gebruik batterij in elektrische auto maakt huishoudens meer zelfvoorzienend

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *