Het belang van elektrische fietsen voor het milieu

De verkoop van elektrische fietsen blijft de afgelopen jaren maar toenemen. Sterker nog, in 2017 was de stijging zo hoog dat het er voor het eerst in tien jaar voor zorgde dat het totaal aantal verkochte fietsen steeg ten opzichte van het jaar ervoor. Een elektrische fiets aanschaffen is dan ook in meerdere opzichten een heel goed idee. Je verplaatst je bijvoorbeeld een stuk eenvoudiger. Het milieu is echter ook een ontzettend belangrijke reden om een e-bike aan te schaffen. Waarom precies? Dat leggen we je hieronder uit! 

Waarom is een elektrische fiets beter voor het milieu?

Je vraagt jezelf waarschijnlijk af waarom een e-bike eigenlijk beter is voor het milieu. De slimmeriken onder ons hebben natuurlijk al lang door dat het eigenlijk niets uit maakt ten opzichte van een gewone fiets. Ook die is namelijk niet schadelijk voor het milieu. Je moet elektrische fietsen echter niet vergelijken met een gewone fiets, maar met de auto of scooter. Het is het perfecte vervoersmiddel als alternatief voor korte autoritten of voor ritjes die je anders met de scooter maakt. Wellicht zijn deze ritjes net weer te lang met de gewone fiets of heb je daar geen conditie voor of zin in. Elektrische fietsen zijn in dat geval de ideale oplossing

Lees ook: Zwitserse Flyers doorkruisen landschap Nationaal Park Veluwezoom

Veel beter voor het milieu

En reken maar dat een elektrische fiets veel beter is voor het milieu dan bijvoorbeeld de auto. Dat heeft veel meer impact dan veel mensen denken. Wanneer je voor een e-bike kiest in plaats van de auto, betekent dat namelijk maar liefst 40 keer minder belasting is voor het milieu. Een gigantische besparing voor het milieu dus. Daar komt natuurlijk nog eens bij dat je ook flink wat geld bespaart op de benzine en wellicht zelfs op de aanschaf van een auto. De gemiddelde snelheid van elektrische fietsen is zo’n 25 kilometer per uur. Er zijn echter ook varianten die harder kunnen, tot wel 45 kilometer per uur!

Kijk eens naar jouw situatie!

Het is aan te raden om eens naar je eigen situatie te kijken. Heb je nu echt een auto of scooter nodig als je werk, familie en vrienden allemaal relatief dicht in de buurt zijn? In principe kun je dan ook gewoon een e-bike aanschaffen. Daarmee bespaar je flink wat geld en natuurlijk ben je ook veel beter bezig voor het milieu. Een typische win-win situatie dus!

Lees meer:
Toekomst van opslag van groene energie
Rij bewust en check je auto accu

Toon de 2 reacties
  1. 911172 785926need to do first? Most entrepreneurs are so overwhelmed with their online business plans that 535748

  2. 453746 286022I saw plenty of internet site but I feel this one contains something special in it in it 805671

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.