5 tips voor het vinden van het perfecte vloerkleed

Een mooi vloerkleed is prachtig in je interieur. Het geeft een zachte touch en een gezellige uitstraling. Maar het vinden van het perfecte vloerkleed kan een hele uitdaging zijn. Welk kleed past het mooist in jouw interieur? Met deze 5 tips vind jij het perfecte vloerkleed dat helemaal bij je past.

1. Kijk bij leuke woonwinkels

Een vloerkleed op internet kopen kan een risico zijn. Je krijgt vaak iets anders dan je had verwacht. Het is dus belangrijk dat je goed kijkt waar je je vloerkleed gaat scoren. Dat doe je bij leuke en bekende woonwinkels, zowel in de winkel als online. Bij de Kwantum vind je bijvoorbeeld een uitgebreide collectie vloerkleden die je zowel online als in de winkel kunt bekijken.

2. Welke dikte wil je?

Er zijn verschillende soorten tapijten en vloerkleden. Een hoogpolig vloerkleed heeft hoge draden, waardoor het extra zacht en warm is. Het is echter ook moeilijker om netjes schoon te houden. Een laagpolig tapijt heeft draden die een stukje lager zijn. En er zijn ook vlakke vloerkleden, die dichtgeweven zijn. Het is dan meer een mat dan een zacht vloerkleed. Welke soort vloerkleed je voorkeur heeft hangt af van je smaak en van de samenstelling van je huishouden.

3. Neem de goede maten

Bij een vloerkleed is de maat erg belangrijk. Wil je een ruimtelijk effect bereiken in een kleine kamer? Of zoek je juist voor een vloerkleed in een riante woonkamer? Laat je voorlichten over het juiste formaat of zoek informatie op internet. Vloerkleden zijn er in allerlei verschillende maten, vaak afhankelijk van de winkel of het merk.

4. Een mooie look in huis

Kijk naar je interieur. Welke kleuren en patronen passen daar goed in? De laatste jaren zijn vooral natuurlijke kleuren en patronen helemaal hip. Ook aardetinten doen het goed in een rustig interieur. Maar misschien heb jij een retro stijl en wil je juist een flitsend kleed met felle patronen. Kortom: kijk goed naar je interieur voordat je op vloerkledenjacht gaat. Een vloerkleed staat het mooist op een harde vloer, zoals een PVC vloer of laminaatvloer.

5. Kies je budget

Vloerkleden zijn er in alle prijscategorieën. Ze zijn er van heel goedkoop tot ontzettend duur. Natuurlijk bepaalt je budget uiteindelijke de keuze voor een bepaald vloerkleed. Heb je een klein budget, dan is je keuze iets beperkter. Ben je bang dat je snel teveel geld uitgeeft aan een vloerkleed? Dan stel je eerst je budget vast en ga je daarna pas op zoek naar mooie vloerkleden.

Vloerkleden zijn een waardevolle toevoeging aan het interieur. Natuurlijk kies je een vloerkleed dat goed past bij de rest van je woning. Ben jij op zoek naar een nieuw vloerkleed? Met deze 5 tips vind je het perfecte vloerkleed voor jouw interieur!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *