PVC vloer is duurzaam

Een PVC vloer kom je steeds vaker tegen in huizen en kantoren. Dat komt onder andere omdat een PVC vloer een van de meest duurzame vloeren is. Een vloer van PVC is enorms sterk, heel praktisch in onderhoud en ziet er bovendien mooi uit. Een PVC vloer is daarbij niet duur en eenvoudig zelf te leggen. Je hebt de keuze uit een groot assortiment aan PVC vloeren zoals van bekende topmerken als Ambiant , Tarkett, Quick-Step Livyn, mFLOR, Berry Alloc Pure, Douwes Dekker en Saffier. Een PVC vloer kun je selecteren op merk, paneellengte en breedte, design, kleuren en gebruiksklasse. Deze vloeren zijn door de lage thermische weerstand heel goed te combineren met vloerverwarming en/of vloerkoeling.

Waarom een PVC vloer?

Er zijn verschillende redenen om voor een PVC vloer te kiezen. Ze zijn namelijk geluiddempend, hygiënisch en zeer duurzaam door de slijtvastheid. De levensduur van een PVC vloer is daardoor wel 30 jaar. Deze vloerensoort gaat dus veel langer mee dan heel veel andere vloeren. De slijtvastheid zorgt voor duurzame kwaliteit en een glans die intact blijft.  Een PVC vloer is simpel te onderhouden omdat deze vlek- en afdrukbestendig is;  even stofzuigen en daarna met een sopje of een speciale vinylreiniger afnemen. Een PVC vloer is kleurecht en ze voelen altijd warm aan. Bovendien zijn de vloeren ook anti-allergisch omdat naden en kieren ontbreken.

Lees ook: Een mooi gezicht, raamdecoratie op maat

Kunststof is duurzaam

Door PVC vloeren blijkt dat kunststof bijzonder duurzaam kan zijn. Hierdoor is de populariteit hiervan ook de laatste jaren gestegen. De bijna 10 mm dikke PVC of HDF-drager heeft een vergelijkbare samenstelling als laminaat. Er zijn verschillende dessins te krijgen, van natuurlijke houtontwerpen tot robuuste dessins met een betonlook. PVC vloeren kun je in iedere kamer leggen, van de woonkamer, slaapkamer en hal tot natte ruimtes zoals de keuken of badkamer. PVC heeft een goede vochtbestendigheid waardoor de levensduur in vochten ruimten gegarandeerd is.

Verschillende gebruiksklassen

Voor het kiezen van de juiste PVC vloer is het goed om de verschillende gebruiksklasse te kennen. Er wordt een onderscheid gemaakt in vier gebruiksklassen: AC3 klasse 31, AC4 klasse 32, AC5 klasse 33 en AC6 klasse 34. Hoe hoger de klasse, hoe intensiever de PVC vloer gebruikt kan worden. Een PVC vloer kan worden verlijmd of met een kliksysteem worden gelegd.

Lees meer:
Stoer en oer-Hollands, de Easywalker
De juiste sportvoeding, de beste prestaties

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *