7 Redenen om nu te investeren in duurzame energie

duurzame energie

Investeren in duurzame energie in huis, is dat de moeite waard? En zo ja, waarom dan wel?

Reden 1: De warmte binnen houden door dubbel glas te plaatsen

Wie zijn huis wil verduurzamen, zal in de eerste plaats zijn woning moeten isoleren. Een van de eerste dingen waar je dan aan denkt is om dubbel glas te plaatsen. Wanneer je dubbel glas gaat bestellen dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor superisolerend HR++ glas. Dit glas zorgt er voor dat er nog maar weinig warmte je huis uit gaat. Je woning isoleren helpt je besparen op je energiekosten, de investering verdien je dus snel weer terug. Zie ook dit artikel op onze website voor meer informatie over de laatste trends rondom duurzame energie in huis.

duurzame energie

Reden 2: Subsidie ontvangen voor duurzame apparaten

Onder de naam Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunnen zowel particulieren als bedrijven in aanmerking komen voor subsidie op de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, pelletkachels en biomassaketels. Als je dus zelf energie wilt opwekken en daarmee een bijdrage levert aan een duurzamere energievoorziening, is deze subsidie een mooie buitenkans en een goede reden om te investeren in duurzame energie.

Reden 3: Subsidie Energiebesparing Eigen Woning

Je hoeft er niet ingewikkeld over te doen. Als de overheid je door middel van een subsidie wilt helpen om het energieverbruik in je woning te verlagen, waarom zou je daar dan geen gebruik van maken? De Subsidie Energiebesparing Eigen Woning krijg je al wanneer je minstens twee maatregelen neemt die de duurzaamheid ten goede komen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het isoleren van je dak of gevel, en dubbel glas plaatsen. De subsidie loopt op tot wel 20% van de kosten die je maakt.

Reden 4: Profiteer van een lager BTW tarief

Je woning isoleren is leuk en aardig, maar degenen die dat komen doen, moeten ook betaald worden. Omdat het BTW tarief op het arbeidsloon voor isolatie werkzaamheden is verlaagd van 21% naar 6% is het nu extra aantrekkelijk om hier werk van te gaan maken.

Reden 5: Goedkoper geld lenen

Om energiebesparende maatregelen te nemen, zul je in veel gevallen extra geld moeten lenen. Speciaal voor dit soort projecten bestaat er een energiebesparingskrediet. Dit maakt het voor consumenten mogelijk om geld te lenen tegen lagere tarieven. Deze lening kun je bovendien ook aftrekken van de belasting.

duurzame energie

Reden 6: Je woning stijgt in waarde

Een woning is gekoppeld aan een energielabel. Een A-label betekent dat een woning groen is en dus zeer energiezuinig. Een G-label geeft aan dat de woning helemaal niet energiezuinig is en er dus nog heel wat aan gedaan moet worden. Wil je een huis verkopen of verhuren dan is een goed energielabel wel zo aantrekkelijk. Je woning stijgt als het ware in waarde.

Reden 7: Verlaging van het broeikaseffect

Dat de aarde door invloed van mensen steeds meer opwarmt, wordt alom erkent. Wij moeten dus met zijn allen een bijdrage leveren in de strijd tegen het broeikaseffect. Dat kan op verschillende manieren. Investeren in duurzaam energieverbruik is daar een belangrijk onderdeel van.

 

Meer lezen?

Nieuwe verpakking Seepje gemaakt van melkflessen
Chocolade Speciaalbier

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *