Adopteer een kerstboom

Het is niet helemaal nieuw, maar wel een groeiende activiteit om kerstbomen te huren, of te adopteren. Wanneer je er eentje adopteert betekent dat dat jou naam aan de boom komt te hangen, en volgend jaar weer van jou is. 

Kosten

De prijzen variëren tussen de 15 en de 50 euro en je betaalt meestal 10 euro borg die je weer terugkrijgt wanneer je de boom terug komt brengen. Je betaalt ieder jaar voor de kosten van de verzorging van de boom. 

Waar? 

Er zijn door het hele land dit soort initiatieven en ieder afgiftepunt heeft weer zijn eigen identiteit en werkwijze. Zo is ‘Pluk’ in Den Haag een biologische zorgboerderij/tuinderij van 5 hectare groot waar groente en fruit verbouwd wordt. Er zijn dieren, een heemtuin, een lunchroom en nog veel meer. Dat is echt een dagje uit met de kinderen. 

In Groningen kun je terecht bij ‘Tuinindestad’ en zij starten 6 december met de verhuur van de bomen. Nieuwe klanten zijn er van harte welkom om de boom ter plekke uit te zoeken. Hier kun je niet reserveren en als je misgrijpt kun je toch nog (terplekke) een reguliere boom kopen. 

Lees ook: Biologische kwekerij kan je hulp gebruiken

In Utrecht voorzien vrijwilligers de stad van milieuvriendelijke kerstbomen. De bomen kosten 27,50 en zijn te bestellen van 18 november t/m 9 december. De locatie is Griftstede te Griftpark. Meer info: huureenkerstboom 

Woon je in Arnhem? Ga dan naar Kweekland. Kweekland is een prachtige stadstuin in Arnhem met een pluktuin, tuinwinkel en theeschenkerij. Je kunt er (biologische) groenten, fruit en (eetbare) bloemen plukken. 8 en 9 December organiseert Kweekland en speciaal weekend met muziek, vuurtjes en winterse lekkernijen. Bestaande klanten kunnen dan hun gereserveerde kerstbomen ophalen en nieuwe klanten hebben nog volop keus om een adoptieboom uit te zoeken.

Op de website adopteereenkerstboom vind je misschien wel een uitgiftepunt bij jou in de buurt. Ook vind je hier meer informatie en linkjes naar de desbetreffende aanbieders! Merry Christmas! 

Lees meer: Mijn echte kerstboom staat in Burkina Faso

Lees meer: Ontwerp je eigen duurzame kerstvakantie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *