Afval scheiden doe je zo: BinBang!

binbang

Afvalsysteem met compressor en van recyclede materialen

BinBang is een slimme afvalscheidingsbox. Geen gedoe meer met tasjes en doosjes verspreid in het huis. Bepaal welke afvalstromen je wilt scheiden, klik de boxen op elkaar en breng het gemakkelijk weg.

Alle afvalstromen die je al (half of nog eigenlijk niet) scheidt, gaan makkelijk in de BinBang. Zet je boxen daar waar jij wilt, verzamel het afval en breng het met de handige hendel naar het buitenpunt. Klinkt dit goed? Spaar dan samen met BinBang 500kg per jaar aan waardevolle materialen door de BinBang in huis te nemen.

binbang

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
en laat je elke week inspireren met de nieuwste artikelen
!

De Bin & de Bang
Waar heb jij je glas, oud papier en/of plastic verborgen? Netjes verstopt in de hoekjes van je huis of staat het door ruimtegebrek flink in het zicht in de keuken of in je woonkamer.
Gemiddeld verzamel je net als de rest van ons 500 kg aan afval per jaar in je huis. Bijna alles hiervan kan hergebruikt of gerecycled worden tot nieuwe materialen. We scheiden bijna 50% van ons afval, de andere helft belandt helaas nog in de grijze zak en daardoor in de verbrandingsoven. Dit kan anders! Veel makkelijker in gebruik en een stukje mooier in huis. Door met een heleboel mensen te praten over hun afvalscheidingsgedrag, de wensen en bestaande systemen, bedachten we een nieuwe oplossing:

BinBangbinbang

• Flexibele boxen voor: papier, glas, plastic en restafval (later ook GFT)

• Gemakkelijk naar buiten te brengen met de hendel

• Gemaakt van 100% gerecycled materiaal

• Compressie-systeem voor je plastic afval

Wat krijg je?
Een BinBang bestaat uit een binnenbox, een buitenbox, een zakkenklem en een hendel, deze passen netjes in elkaar. Afhankelijk van hoeveel afvalstromen jij wilt scheiden zet je de boxen op elkaar, naast elkaar of verspreid in het huis.
Je kunt ook kiezen voor de extra box met een compressiesysteem voor je plastic afval. De klikbare houten plank op de BinBang, zoals zichtbaar in de afbeeldingen, zal pas na de campagne los verkrijgbaar zijn.

De prototype is getest door meer dan 50 gebruikers (getoond op NOS!). We zijn nog bezig om de laatste designontwikkelingen door te voeren, hierdoor kunnen we niet garanderen dat het uiteindelijke product er exact zo uit zal zien als de afbeeldingen. Niet exact hetzelfde, maar mogelijk nog een tikje mooier. We bezorgen de BinBang bij jou thuis. De prijzen zijn inclusief verzendkosten en 21% BTW.

binbang

Circulair: voor afval van afval
We zijn per week heel wat tijd kwijt met ons afval. Op het moment dat je iets in de supermarkt koopt totdat je het weer buiten je huis plaatst – jij bepaalt of de verpakkingen, waardevolle materialen, weer terugkomen als nieuwe producten of dat ze verbrand worden. Daarom wordt de BinBang van 100% gerecycled kunststof gemaakt. Deze plastics dienden ooit als verpakkingsmaterialen en worden nu de bouwstenen van de BinBangs.

Onze missie is dan ook om afvalscheiding zo makkelijk mogelijk te maken zodat we van al deze materialen meer BinBangs en andere duurzame producten kunnen produceren. Een cirkel die we sluitend kunnen maken.

Crowdfunding
We kunnen niet wachten om de BinBang op de markt te brengen. Het minimale budget van 30.000 euro zal ons samen met parallelle inspanningen (leningen en eigen inleg) van genoeg middelen voorzien om de productie te starten en de mallen te maken. Als de campagne slaagt verwachten we de BinBang over 3 maanden te kunnen leveren, zodat je die van jou al bij de zomerschoonmaak kan gebruiken!

Groet, en alvast heel veel dank!
Team BinBang

Mail & Win UPDATE
Speciaal voor DeBetereWereld-lezers verloot BinBang 1 exemplaar onder de inzenders. Vul hieronder je naam, adresgegevens én motivatie in om kans te maken op zo’n h’eerlijke BinBang!

Deze actie is inmiddels afgesloten, iedereen hartelijk dank voor het meedoen!

*Deze actie loopt een aantal weken; winnaars worden persoonlijk op de hoogte gesteld, en níet via een update van dit artikel. Degenen die niet winnen (vaak honderden tot over de duizend inzendingen) worden níet op de hoogte gesteld. We vertrouwen erop dat iedereen daar begrip voor heeft. De winnaars ontvangen hun prijs per post (of e-mail) van De Betere Wereld of de verloter rechtstreeks. Veel geluk!
En als bonus ontvang je ook onze wekelijkse Nieuwsbrief. Natuurlijk kun je je via de Nieuwsbrief weer afmelden, maar waarom zou je al het moois en de win-acties willen missen? 🙂

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *