Autarco wint belangrijke Engelse solarprijs 

energievangers

Het Nederlandse bedrijf Autarco is uitgeroepen tot beste solar initiatief in Engeland. Engelse professionals en lezers van het tijdschrift Solar UK konden de afgelopen tijd hun stem uitbrengen. Volgens hen verdient Autarco deze belangrijke award vanwege de unieke propositie als aanbieder van complete zonne-energiesystemen met bijbehorende kWh-opbrengstgarantie. 

Roel van den Berg (33) startte in 2011 met Autarco. Na jarenlange ervaring als inkoper van zonne-energiecomponenten in China, zag hij kans voor een merk dat daadwerkelijk meerwaarde biedt in de keten: ‘De jonge zonne-energie industrie richt zich nog vooral op componenten. Wij zijn het eerste merk ter wereld dat één compleet systeem biedt onder één naam. Hierdoor kunnen we één systeemgarantie bieden in plaats van allerlei losse componentgaranties, een niet-goed-geld-terug kWh-opbrengstgarantie in plaats van een schatting of richtlijn en sinds kort ook een standaard geïntegreerd platform voor huisautomatisering. Je kunt ons eigenlijk wel een game changer noemen in de huidige solarmarkt.’

autarco

Roel van den Berg, oprichter Autarco.  Foto door Luc van Moorsel

De UK Solar Awards kent in totaal 10 categorieën, waarvan Autarco’s winnende categorie Solar Initiative er een is. Het jonge bedrijf is in bijzonder goed gezelschap. Andere categorieën zijn namelijk gewonnen door grote toonaangevende spelers op de Engelse solarmarkt, zoals Romag, Solarcentury en Lightsource Renewable Energy.

Van den Berg wist dat hij geen makkelijke route had gekozen: ‘Vanaf het begin waren we overtuigd van onze propositie, maar wisten we ook dat de markt eerst aan ons zou moeten wennen. Dat is logisch, omdat we het ook wel degelijk anders aanvliegen dan de rest van de industrie.’ Inmiddels werpt de propositie zijn vruchten af, want het bedrijf groeit als kool. Van den Berg: ‘Deze week was onze beste week ooit. We willen dan ook op korte termijn ons team uitbreiden met een accountmanager, marketingmanager en softwaredeveloper. Als hard werken wordt beloond met zo’n belangrijke award, dan voelt dat echt als bevestiging dat we de goed bezig zijn én voorop lopen in de industrie.’

autarcoautarco    Helder Monitoren, autarco

De UK Solar Awards worden dit jaar voor de vierde keer uitgereikt. Eerdere winnaars van de prijzen vormen inmiddels de ruggengraat van de Engelse solar industrie. De awards erkennen het succes en de ontwikkeling in de gehele supplychain, vanaf het onderzoek in laboratoria tot aan de persoon die installeert. De award zal 12 november worden uitgereikt op het Solar UK Conference in Watford, Engeland.

www.autarco.com

 

Meer zonne-energie:
>  The Climate Group voorziet delen van India van zonne-energie

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *