Betere nachtrust onder biologisch katoen

biologisch katoen

We weten allemaal dat biologisch eten een gezondere en betere keuze is. Maar weet je ook dat het slapen onder biologisch katoen beter voor jouw en de wereld is? We slapen ongeveer een derde van ons leven. Een goed bed met een fijne dekbed is geen overbodige luxe. Het Amsterdamse merk Yumeko maakt o.a. biologische beddengoed en vertelt ons waarom het zo belangrijk is om in een “schoon” bed te slapen. Door te kiezen voor biologische beddengoed slaap je niet alleen met een schoon geweten maar draag je ook bij aan een schonere wereld.

Conventionele katoen

Katoen wordt vaak gezien als een natuurlijk product. Buiten het feit dat het van een plant afkomt is er echter niet veel natuurlijks meer aan. De conventionele teelt van katoen zorgt namelijk voor grote vervuiling op de wereld. Naast de enorme hoeveelheden insecticiden en pesticiden worden er tevens kunstmest, ontbladeringsmiddelen en onkruidverdelgers gebruikt die het milieu enorm belasten. Hoe meer de pesticiden gebruikt worden, hoe meer insecten resistentie opbouwen met als logisch gevolg dat er steeds meer pesticiden nodig zijn. De reden waarom deze stoffen zo gevaarlijk zijn, is omdat deze onnatuurlijke stoffen als enige doel hebben organismen te doden, af te stoten en de groei ervan te stoppen. Niet alleen daar waar het katoen wordt verbouwd, wordt al het natuurlijke gedood. Ook de grond en de wateren eromheen worden ermee besmet, wat desastreuze gevolgen heeft voor moeder natuur. Het
doodt jaarlijks miljoenen vissen, vogels en andere dieren.

Vergeet niet de katoenboeren die op de katoenvelden werken. Zij komen elke dag in aanraking met allerlei chemicaliën. Naast allergieën en huidaandoeningen maken ze veel kans op ziektes zoals kanker en Parkinson.

Wanneer de katoen geoogst is wordt ter bescherming Formaldehyde gebruikt. Van deze stof is bewezen dat het kankerverwekkend is en kan het allergische reacties opwekken. Bij de kleuring van katoen wordt vaak gebruik gemaakt van verfstoffen die zware metalen bevatten. Voor het maken van 1 katoenen kussensloop wordt naast +/- 250 gram katoen ook zo’n 125 gram aan chemische middelen gebruikt. Best schokkend toch?!

biologisch katoen

Biologische katoen

Biologisch katoen is gifvrij en wordt geproduceerd zonder kunstmatige meststoffen, insecticiden en pesticiden. Daarnaast heeft de biologische teelt minder water nodig doordat de boeren met een gezondere bodem werken die een grote variatie aan voedingsstoffen bevat. Het resultaat is een efficiënt proces dat minder water gebruikt. Ook is het groeiproces van biologisch katoen gezonder voor de katoenboeren, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemische stoffen. En vogels, vissen en dieren blijven gezond en ongedeerd. Last but not least: biologisch katoen is
een gezondere keuze voor ons en onze families. Het beddengoed bevat geen restanten pesticiden en andere belastende stoffen die schadelijk zijn voor het huid en onze immuunsysteem.

Impact van YUMEKO

De producten van Yumeko zijn GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd en garanderen dat de gebruikte katoen biologisch is. De hele keten, van katoenplant tot dekbedovertrek en dekbed, voldoet aan de strengste eisen. Zo kan je zeker zijn van een “schoon” bed waar je iedere avond heerlijk kan gaan dromen.

Speciale actie

Speciaal voor lezers van De Betere Wereld heeft Yumeko een mooie aanbieding: 10% korting op al het heerlijke beddengoed. Gebruik kortingscode: BWYUM18 (geldig t/m 30 april 2018)

Ga direct naar Yumeko

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Win het My Magic Mud tandpasta pakket

> Witte tanden binnen 2 weken!

> Natuurlijke ingrediënten: Kokosolie, Actieve kool en Bentoniet klei

> Vegan & Puur zonder fluoride

> Blijf op de hoogte van onze beste artikelen

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en je maakt automatisch kans!

 

U bent succesvol aangemeld.