De innovatie van ecologische natuurlatex matrassen

dacks-amsterdam-bedaffair-innoveert

Geheel onovertroffen in kwaliteit lanceert Bedaffair ecologische natuurlatex matrassen

Na anderhalf jaar intensieve arbeid en uitzoekwerk lanceert Bedaffair, de beddenspecialist met eigen ambachtelijke werkplaatsen in Nederland en Duitsland, de ecologische natuurlatex matras.

Een nieuwe generatie natuurlatex matrassen, onovertroffen in kwaliteit en gemaakt volgens de hoogste ecologische en sociale standaard.

‘Onze manier van werken verschilt nogal van de gangbare norm in de beddenindustrie. Wij werken kleinschalig, op een ambachtelijke manier. Gewoon in onze eigen beddenateliers in Nederland en Duitsland. Wij maken bedden met respect voor de gezondheid van onze klanten, de natuur en de boeren die de grondstoffen leveren. Wij kiezen voor pure materialen die maximaal presteren in comfort, duurzaamheid en ecologie,’ zegt eigenaar/directeur Arend Vaders bij Bedaffair.

Bedaffair.nl-beddenspecialist-ambachtelijk-werkplaatsenAnderhalf jaar heeft Bedaffair gewerkt aan de certificeringen. ‘We moesten de totale keten onderzoeken en bijstellen,’ vertelt Vaders. ‘Door de
vele schakels in de grondstoffenketen was dat geen eenvoudige taak.’

Vaders: ‘Neem bijvoorbeeld het vulkaniseren van natuurlatex. Dit is een enorm groot energieverbruikend proces. Toch moet dit goed gebeuren wil je een hoge kwaliteit latex krijgen. Dankzij een nieuwe innovatieve methode is het ons gelukt om zowel CO2 neutraal te produceren èn een subliem comfort te behouden. Het gerenommeerde TÜV Rheinland instituut heeft ons zelfs de hoogste score ooit gegeven voor de flexibiliteit, herstelkracht en duurzaamheid van onze ecologische natuurlatex.’

Guatamala
Natuurlatex van Bedaffair is afkomstig uit Guatamala. De eco latex is gecertificeerd als ‘Innovaciones Sostenibles de Latéx’ (oftewel duurzaam innovatie latex). Deze dikke melkwitte eco latex wordt getapt door met een mes inkepingen te maken in de boomschors (onder een hoek van 30°) tot op het cambium. Aan het einde van de inkeping brengt men een gootje aan met daaronder een opvangbakje. Hierin wordt de latex druppelsgewijs opgevangen en kan daarna door de tappers in emmers verzameld worden.

Het bewijs dat het goed zit
De plantages waar het melksap vandaan komt, werken schoon en gebruiken geen kunstmest, pesticiden of insecticiden. Het latex uit Guatamala heeft vele certificaten verkregen voor de drie belangrijkste aspecten waar Bedaffair zich mee bezighoudt: mens, technologie en milieu. Onze ecologische natuur latex komt van duurzame landbouw en is zowel FSC als Rainforest Alliance gecertificeerd. Dit betekent dat biodiversiteit behouden blijft en eerlijke en gezonde arbeidsomstandigheden centraal staan.

Alle Bedaffair natuurlijke matrassen van ecologisch natuurlatex, kokos, katoen, paardenhaar en scheerwol hebben bovendien de hoogste waardering en maximale score (100 punten) ooit gekregen van het strenge Duitse TÜV keuringsinstituut. En dat is uniek wat betreft natuurlatex matrassen in Nederland.

Bedaffair.nl_innoveert-met-ecologische-natuurlatex-matrassen

Op de volgende punten is de maximale score behaald:
1. Op de elasticiteits-duurzaamheid-test (soepelheid, hoogte en herstelkracht).
2. Verdubbeling van “Breathability”, oftewel het ventilerend vermogen en toelaatbaarheid van de doorgang van lucht in vergelijking met andere natuurlatex matrassen.
3. De natuurlatex komt van duurzame landbouw en is zowel FSC als Rainforest Alliance gecertificeerd. Bewijs van biodiversiteit en gezonde arbeidsomstandigheden.
4. De natuurlatex is CO2 neutraal geproduceerd. (ISO 14064 Y GHG Protocol).
5. Het productieproces van de natuurlatex is niet alleen milieuvriendelijk maar ook sociaal verantwoordelijk.
6. Gecertificeerd Oeko Tex Standaard 100, Klasse 1 vanuit het Hohenstein instituut.

Uitrusten begint bij goed slapen
Natuurlatex heeft fantastische eigenschappen die uitstekend tot hun recht komen waar het goed slapen betreft. De belangrijkste is de zeer hoge puntelasticiteit, ventilerend vermogen, ondersteuning en de drukverdelende eigenschappen. Met de ecologische natuurlatex matras kan de consument een bewuste keuze maken in het aanbod van matrassen en wordt voldaan aan de, steeds groter wordende, vraag naar verantwoord geproduceerde producten.

Over Bedaffair
Bedaffair is een zelfstandig Nederlands bedrijf met eigen ambachtelijke werkplaatsen in Nederland en Duitsland. Bedaffair is lekker slapen voor een mooiere toekomst. Bij ons betekent goed voor jezelf zorgen ook meteen goed voor je omgeving zorgen. Want aan deze bedden en matrassen zit geen chemisch luchtje. Wij vinden dat het anders kan en moet. Daarom kiezen wij voor de meest beproefde, natuurlijke materialen. En zorgen voor een zo klein mogelijke voetafdruk.

20 jaar geleden begonnen Arend en Marjolein Vaders met het ontwerpen en produceren van gerenommeerde Hollandse en nu ook Duitse comfortabele en verantwoorde bedden, vanuit de overtuiging dat snel en goedkoop bedden produceren, ergens heel ver weg, een enorm negatieve impact heeft op je gezondheid en het milieu. Dat kan anders. We willen dat onze producten iets toevoegen: een gezond leven, een lange levensduur, hoge kwaliteit en welvaart voor de toeleveranciers in de handelsketen.

Weet waarop je slaaptbedaffair-ecologische-natuurlatex-matrassen
Heel veel mensen hebben geen idee waar ze precies op slapen. De meest verkochte matrassen zijn gemaakt van (koud)schuim, polyether of traagschuim. Dit bestaat uit chemische componenten, waarvan de grootste aardolie is. Om meerdere, voor de hand liggende redenen is dit niet gunstig voor het milieu. Bedaffair biedt een gezond en mooi alternatief, tegen zeer voordelige prijzen.

Bedaffair werkt samen met Nederlandse en Duitse ambachtsmensen, keuringsinstituten en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van duurzame gifvrije materialen en technieken vormen de basis van het unieke Bedaffair comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Meer informatie: www.bedaffair.nl

Lees ook: Bewuste lifestyle, steeds natuurlijker

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *