De keuken een make-over geven? Hier een paar tips!

De keuken een make-over geven Hier een paar tips

Een keuken is een belangrijke plek in het huis. We bereiden er ons eten, worden er geïnspireerd en hebben er goede gesprekken. Het is dan ook fijn wanneer je je er thuis voelt. Heb je het gevoel dat de keuken een make-over nodig heeft, maar weet je niet hoe? Het creëren van een andere uitstraling betekent niet dat je ook meteen aan de slag moet gaan met potten verf of een andere keuken moet laten installeren. Het gaat vooral om de kleine dingen. Hier een paar tips om de keuken in een handomdraai gezellig te maken.

Ga op onderzoek uit

De eerste stap is om te kijken naar wat je precies wilt gaan veranderen. Vind je de decoratie niet meer mooi? Zijn sommige spullen aan vernieuwing toe? Eerst is het tijd om de balans op te maken. Open alle kastjes en ga op onderzoek uit. Hou een vuilniszak bij de hand en gooi meteen weg wat weg kan en geef de spullen weg die nog goed zijn maar die je niet meer gebruikt. Kom je nog dingen tegen die je nog erg leuk vindt maar misschien wel een opknapbeurt kunnen gebruiken? Verzamel deze spullen dan ook. Het recyclen van spullen, zeker in de keuken, zorgt voor een knusse en authentieke look. Zo kun je een oude weegschaal inzetten als fruitmand en een oude kan nog omtoveren tot bloempot. Nadat je alle kastjes en lades bij langs bent geweest kun je opschrijven wat je nog mist. 

Maak een inspiratiebord

Daarna is het tijd om te bepalen in welke stijl je de keuken in gaat richten. Online kun je op veel websites terecht die het mogelijk maken om een moodboard samen te stellen. Kies een stijl en een kleurenpalet.

Ga aan de slag

Als de visie duidelijk is kun je aan de slag gaan! Voor bestek, leuke decoratie en keukengereedschap kun je eens een kijkje nemen bij een kringloop in de buurt. Hier vind je vaak hele authentieke spullen voor een kleine prijs. De spullen waarvan je hebt geconstateerd dat ze wel een opknapbeurt kunnen gebruiken kun je vervolgens pimpen. Online het je veel DIY video’s die je inspiratie kunnen geven. Het toevoegen van een paar kleine details aan een keuken maakt vaak al een groot verschil. Zo kun je kiezen voor een opvallend kruidenrekje, een kleurrijke prullenbak of verse kruiden in pot. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de keuken nog meer te personaliseren. Plaats een fotolijst of posters van andere afbeeldingen die je mooi vindt. Bij Yourdecoration kun je terecht voor een groot aanbod aan mooie prints. Zorg ervoor dat je het fijn vindt om in de keuken te zijn, laat je inspireren.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *