De vele voordelen van LED-lampen

LED-lamp

In een rap tempo verandert de wereld om ons heen. Overstromingen, smeltend ijs en zelfs het opslaan van chemicaliën onder de grond behoren tot de orde van de dag. Natuurlijk dragen onze auto’s en fabrieken hier het meeste aan bij, maar ook wij thuis kunnen ons steentje bijdragen. Nee, we bedoelen niet dat je een zonnepanelen op het dak of een windmolen in de tuin moet plaatsen, alleen al met je verlichting kun je al een stuk milieuvriendelijker leven!

Niets voor niets is de Europese Unie bezig met het verbieden van de gloeilamp. Door de chemicaliën, korte levensduur en zeer hoog energieverbruik zijn het niet de meest milieuvriendelijke lampen. Goedkoop, dat wel, maar niet echt het schoolvoorbeeld van je steentje bijdragen.

Wat is dan wel een goede mogelijkheid?
In de loop der jaren zijn er allerlei nieuwe technologieën ontwikkeld, de LED technologie is er daar één van. LED lampen maken gebruik van kleine elektronische componenten waardoor ze zeer energiezuinig zijn maar ook gemaakt kunnen worden in verschillende vormen. Hierdoor zijn niet alleen normale lampen door LED te vervangen, ook spotjes en TL buizen kunnen vervangen worden.

Wat zijn dan nu precies de voordelen van LED?
Ten opzichte van de gloeilamp kun je al gauw 80% energie besparen. Hierdoor gaat de elektriciteitsrekening een stuk naar beneden en is je verbruik gewoon een stuk lager! Bovendien gaan de lampen ook minimaal 15 keer langer mee waardoor je ook niet zo vaak op een keukentrapje staat te balanceren om alwéér die ene lamp te vervangen. Dit betekent dat je ook minder vaak een lampje hoeft te kopen. Het klopt dat een LED lamp in aanschaf iets duurder is dan een gloeilamp, maar met de lage energiekosten en het feit dat de lamp minder vaak vervangen hoeft te worden, haal je dit geld er al snel weer uit.

Nog niet overtuigd van de milieuvriendelijke voordelen van LED? De lampen bevatten geen kwik en andere chemicaliën en  je vermindert de CO2 uitstoot, je kiest daarom altijd voor het milieu met LED. Laat je niet tegenhouden door hardnekkige vooroordelen dat LED lampen koud licht uitstralen. De technologie is nu zo ver dat exact hetzelfde licht uitgestraald kan worden met LED zoals je altijd gewend was.

Meer info: www.lampdirect.nl

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *