Deze duurzame varianten van raamdecoratie moet je zien

Deze duurzame varianten van raamdecoratie moet je zien

Je huis verduurzamen kan op verschillende manieren. Je kunt de boel beter isoleren, je kunt ervoor kiezen om over te stappen op een duurzame energieleverancier of je kunt enkel meubelen aanschaffen van duurzame materialen en kwaliteit. Je kunt ontzettend veel kanten op, maar wij willen het graag even hebben over het aanschaffen van duurzame raamdecoratie. Veel mensen weten namelijk niet dat het kiezen van je raamdecoratie een grote impact kan hebben op het milieu en op je energierekening. We geven je graag wat aandachtspunten om op te letten!

Gordijnen voor de ramen

Gordijnen voor de ramen

Als jij kiest voor zware gordijnen voor de ramen, dan ben je heel goed bezig voor je energierekening. Via de ramen ontsnapt namelijk de meeste warmte, waardoor jouw verwarming ontzettend hard moet werken. Je kunt deze dus tijdens de koude dagen het beste afschermen met een mooi gordijn, waardoor er minder toch is en de warmte binnenshuis blijft. Je kunt dezelfde gordijnen jarenlang gebruiken zonder dat ze achteruitgaan en je kunt ze eens in de zoveel tijd eens wassen in de wasmachine. Als je de kleur zat bent, kun je er zelfs nog voor kiezen om ze te verven. Kortom, een eenmalige, verduurzamende en duurzame keuze wat betreft raambekleding.

Rolgordijnen van gerecycled materiaal

Rolgordijnen zijn voor bijna elke ruimte goed te gebruiken en kunnen zowel zonwerend als licht doorlatend zijn. Het ligt er dus maar net aan waar je ze voor wilt gebruiken. Een voordeel van rolgordijnen is dat je ze in ontzettend veel uitvoeringen kunt vinden en ook nog eens van veel verschillende materialen. Zo kun je ervoor kiezen om rolgordijnen uit te zoeken die gemaakt zijn van gerecycled materiaal, waardoor ze extra duurzaam zijn. Ook rolgordijnen gaan jarenlang mee en vaak kun je ze schoonmaken met een vochtige doek.

Houten jaloezieën

Houten jaloezieën zijn een ideale optie als je voor extra duurzame raamdecoratie wilt gaan. Bij veel merken is het hout duurzaam geproduceerd en kun je ervan uitgaan dat het geen schade aan het milieu aanbrengt. Let er bijvoorbeeld op dat er geen schadelijke stoffen vrijkomen bij het bewerken van het hout. Dit kun je controleren door de diverse keurmerken en je kunt het natuurlijk altijd navragen bij de leverancier of fabrikant. Daarnaast zijn houten jaloezieën ook nog eens ontzettend stijlvol en brengen ze veel warmte in je interieur. Een win-win situatie dus!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *