Doe nu een donatie!

Artsen zonder Grenzen helpt slachtoffers in de Filipijnen.

De Filipijnen zijn getroffen door een ongekend grote ramp. ‘Denk aan een zware aardbeving, gevolgd door enorme overstromingen,’ aldus noodhulpcoördinator Natasha van Artsen zonder Grenzen. Zij is zelf Filipijnse en ziet met eigen ogen hoe hard de ramp is aangekomen bij de bevolking. Help de slachtoffers in de Filipijnen

De Filipijnen zijn getroffen door een ongekend grote ramp, waarvan de gevolgen langzaam duidelijk worden. De stad Tacloban is volledig verwoest, inclusief de meeste ziekenhuizen. Er zijn duizenden mensen omgekomen en honderdduizenden mensen zijn dakloos geworden. Ontredderd proberen de mensen in de puinhopen te overleven met de weinige bezittingen die ze nog hebben. Volledig onduidelijk is hoe de situatie in andere steden en dorpen langs de kust is. Naast de eerste opvang zijn medische zorg en schoon drinkwater nu essentieel om uitbraken van ziekte te voorkomen.

Wat doet Artsen zonder Grenzen?
192 hulpverleners zijn ter plaats in het rampgebied, waaronder artsen, verpleegkundigen, chirurgen, logistieke medewerkers, psychologen en water-en-sanitatiespecialisten. Daarnaast hebben we honderden tonnen aan medisch materiaal en hulpgoederen naar het rampgebied gestuurd.

Onze hulpverleners geven medische zorg, onder mee in klinieken en via mobiele klinieken, ondersteunen ziekenhuizen met medicijnen en medisch materiaal en delen essentiële hulpgoederen uit zoals tenten, kookspullen en hygiënepakketten. Daarnaast verzorgen we schoon drinkwater, cruciaal om grootschalige uitbraken van ziekten te bestrijden.

Jouw steun is nodig
Doordat de getroffen gebieden dichtbevolkt zijn, is de impact van tyfoon Haiyan enorm en de kans op uitbraken van ziekten groot. Onze teams zijn nu ter plekke om zo snel mogelijk de zwaarst getroffenen te bereiken.

Help mee deze hulp te bieden in de Filipijnen en op al die andere plekken waar onze levensreddende hulp nodig is.

Doe nú een donatie!

Artsen zonder Grenzen helpt slachtoffers in de Filipijnen

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *