Duurzamer wonen: de meest duurzame gordijnen

Duurzamer wonen de meest duurzame gordijnen

Wil jij ook graag duurzamer wonen? De meeste mensen maken duurzame stappen met een elektrische auto, zonnepanelen of met het eten van minder vlees. Ook met specifieke gordijnen kun je jouw woning duurzamer inrichten. Lees hier welke raamdecoratie het meest duurzaam is en ontdek vele voordelen!

Verrassende voordelen van isolerende zonwering

Wist je dat enorm veel warmte verloren gaat via het raam? Een manier om minder warmte te verliezen via de ramen, zijn isolerende gordijnen. Zowel in de zomer als in de winter heb je hier baat bij. In de winter houdt isolerende raambekleding de warmte binnenshuis, waardoor het energieverbruik lager wordt. In de zomer kun je zonwering juist gebruiken om de (zon)warmte tegen te houden.

  • Zomer: het houdt (zon)warmte tegen
  • Zomer: minder energieverbruik door airco of ventilator
  • Winter: het houdt warmte binnenshuis vast
  • Winter: minder warmte stoken met verwarming

Circulaire optie: 100% gerecyclede vitrages

Isolerend zijn ze niet, maar wist jij dat er vitrages zijn van volledig gerecycled materiaal? Pax Raamdecoratie heeft een collectie vitrages van gerecyclede petflessen. Met vitrages verwelkom je veel licht in jouw woning. Hiernaast zorgen vitrages voor een fijne akoestiek is huis en een romantische sfeer.

Per m² worden er zo’n 23 flessen gerecycled. Dit heeft overigens geen invloed op de kwaliteit van de stof. Het is een zeer luxe en zachte vitragestof. Daarnaast verbruikt de wijze van productie 70% minder energie, 75% minder CO2 en 86% minder water ten opzichte van traditionele polyester. Een stuk duurzamer dus!

Wat zijn de meest isolerende rolgordijnen?

Isolerende rolgordijnen

Niet alle raamdecoratie werkt even isolerend. De meest isolerende optie zijn de verduisterende blackout rolgordijnen met coating. De witte coating weerkaatst het zonlicht, waardoor er minder warmte binnenkomt. Hier vind je meer informatie over deze rolgordijnen. Wanneer je zijgeleiding toevoegt aan jouw verduisterende rolgordijn, zal er nog minder warmte ontsnappen via het raam.

Aluminium jaloezieën en lamellen

Aluminium jaloezieën en lamellen

Jaloezieën staan ook erg hoog in de meest isolerende raamdecoratie. Het zijn horizontale lamellen en kunnen uit verschillende materialen bestaan. Deze brede aluminium jaloezieën en lamellen zijn het meest isolerend. Het aluminium zelf laat geen licht door en weerkaatst het zonlicht maximaal.

Toon de 1 reacties
  1. cheap wigs schreef:

    I bought three of these the best

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.