Ecover laat Nederland slimmer wassen


Duurzaam wassen in de Ecover wasserette.

Met een wasserette in de Amsterdamse Hanzestraat vroeg de ecologische was- en schoonmaakproducent Ecover vandaag aandacht voor het gebruik van ecologisch wasmiddel. Gisteren werden er 1000 waszakken in Amsterdam verspreid; bezoekers konden de gevulde waszakken inleveren bij de Ecover wasserette en hun was met ecologisch wasmiddel van Ecover schoon laten wassen. Teven kon men informatie ophalen rondom duurzaam wassen. De actie is onderdeel van de campagne ‘De slimste in het schap’ die op dit moment loopt om de brede verkrijgbaarheid van Ecover producten te verhogen.

‘De slimste in het schap’
Tegenwoordig zijn de meeste wasmiddelen nog steeds gemaakt van schadelijke stoffen. Met de campagne ‘de slimste in het schap’ wil Ecover, de internationale pionier in ecologische was- en schoonmaakproducten, duidelijk maken dat het gebruik van ecologische wasproducten de slimste manier is om milieuvriendelijk te wassen. “Veel consument weten helemaal niet welke schadelijke stoffen er vaak in wasmiddel zitten en hoe schadelijk dit kan zijn voor je huid, je gezin en je gezondheid”, aldus Tom Domen, Long Term Innovation Manager bij Ecover. “Met de Ecover wasserette-actie willen we bij de consument positieve aandacht creëren, ze beter zich te informeren over de voordelen van ecologisch wassen én motiveren om duurzamer te leven.”

ecover wasserette

Over Ecover:
ECOVER is de grootste producent van ecologische was – en schoonmaakproducten in Europa. Ecover heeft zijn hoofdvestiging in Malle en de producten zijn beschikbaar in meer dan 30 landen. Met meer dan 30 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling, produceert Ecover was – en schoonmaakproducten op basis van hernieuwbare, plantaardige grondstoffen en mineralen, die de beste resultaten leveren aan een eerlijke prijs. Dankzij het uitgebreide gamma van producten kan iedere consument op een gemakkelijke manier een steentje bijdragen voor een beter milieu. Ecover voldoet aan de extern gecontroleerde ISO 14001, milieunorm. Time Magazine en United Nations Environment Programme(UNEP) kenden Ecover in het verleden diverse awards toe. Meer informatie over Ecover is te vinden op: www.ecover.com

Groene producten in evenwicht met natuur
Alle wasmiddelen van Ecover zijn vervaardigd op basis van plantaardige en minerale grondstoffen, ze zijn snel en volledig biologisch afbreekbaar en werken zonder optische witmakers. Met de lancering van een 100% duurzame verpakking in 2011 heeft Ecover een verdere stap gezet in het maken van 100% ecologisch verantwoorde producten.

ecover wasserette

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *