Energiezuinige houtkachel

Hout houtkachel

Dat is pas een echt warm thuis

Enerzijds door de hoge gasprijzen, anderzijds uit de ecologische overweging dat hout een hernieuwbare brandstof is, gaan steeds meer mensen over op het “bij”stoken met hout. Dat dit tevens in een heerlijke, ongeëvenaarde warmte resulteert, is gelijk mooi meegenomen!
houtkachel
Brandhout stoken om te verwarmen gebeurt vaak nog in open haarden, inzethaarden en diverse “gewone” houtkachels. Maar dit kan tegenwoordig véél efficiënter én milieuvriendelijker in speciale “dubbelwandige” houtkachels die vervaardigd zijn van dikke, massieve stenen wanden. Deze wanden sparen de warmte tijdens het stoken op en verdelen die vervolgens heel gelijkmatig. Zo houden deze kachels een woonkamer heel lang -als een zacht voorjaarszonnetje- warm. Hierdoor voelt het ook veel behaaglijker dan het gangbare snel-hete opstoken.

Lees ook: 7 eenvoudige en goedkope oplossingen voor een milieuvriendelijk huis.

Energiezuinig

Omdat het een heel zuinige stookwijze is, is deze 24-uurs warmteopsparende houtkachel dé ideale oplossing om hout voor het verwarmen te gaan toepassen. De kachels geven geen circulatiewarmte, dus er ontstaat er ook geen stofcirculatie in de woning. Door het “nieuwe” stoken in deze kachels is er ook nauwelijks sprake van rookoverlast in de omgeving. Zowel harde als allerlei zachte, goedkope houtsoorten (wel onbehandeld!) kunnen in deze kachels worden gestookt. Met één à twee mandjes hout per dag verlaag je je stookkosten en verhoog je jouw woongenot.

Warmteopsparend

kachel24-uurs warmteopsparende houtkachels zoals de Tigchelkachels, worden van vuurvaste steen (composiet) gemaakt. Het voordeel van composiet is de lange levensduur en de keuze uit maar liefst 14 fraaie kleuren. De Tigchelkachel wordt opgebouwd met droog-stapelbare elementen, zodat een beetje handige doe-het-zelver de kachel eigenhandig kan plaatsen. Het 24-uurs warmteopsparend kachelsysteem wordt in grotere afmetingen ook toegepast bij onze Finovens en PreFins. De Finovens zijn leverbaar met stookkamers in diverse afmetingen en zelfs met een gebogen raam of een tweezijdige doorkijk-stookkamer. Ze kunnen in vele vormen worden gebouwd en afgewerkt. Voor de écht handige mensen onder ons, zijn de Finovens óók als bouwpakket leverbaar. De PreFins zijn deels voorgemonteerde kachels, waardoor ze een kortere installatietijd vragen. Ze kunnen worden afgewerkt in een zeer uitgebreid scala aan kleuren en structuren.

Meer info

Uitgebreide informatie vind je op de website. Of bezoek één van de gratis stookavonden. U kunt ook informatie of documentatie opvragen via: 0513 820990.

Meer lezen?

> Opkomst Houtkachel

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *