Ga met goede platen aan de slag

Heb je buiten een schuur of garage die je netjes wilt afwerken of wil je de gevel van een pand zo duurzaam mogelijk bekleden en er ook een net reclamebord op hangen? Dan kun je daar natuurlijk hout voor gebruiken maar dit heeft erg te lijden onder diverse weersomstandigheden en het behoeft veel onderhoud.

Het is daarom slimmer om te kijken naar andere materialen die veel langer meegaan en niet veel onderhoud nodig hebben. We hebben eens voor je gezocht en hebben twee soorten platen gevonden die aan al je eisen zullen voldoen. 

Trespa® platen

De eerste soort platen die we gevonden hebben zijn Trespa® platen. Trespa® is een merknaam maar wordt door veel mensen gebruikt voor het product dat ook bekend staat als HPL. Deze afkorting staat voor High Pressure Laminate. Trespa® of HPL wordt gemaakt van geperste houtvezels. Deze zitten midden in de platen en worden omhuld door twee lagen kunststof.

Deze zorgen ervoor dat de platen goed bestand zijn tegen alle weersomstandigheden, dus zowel tegen zonlicht als veel regen en harde wind. Trespa® platen zijn duurzaam, gaan heel lang mee en zijn bijzonder goed geschikt om buiten te gebruiken. 

Wat is er handig aan? 

De platen zijn niet voordelig maar je hebt er wel heel lang plezier van. Ze zijn onderhoudsarm en heel eenvoudig schoon te houden. Ideaal dus als je niet zo van poetsen en onderhoud plegen houdt. De platen zijn in verschillende kleuren leverbaar, kunnen op maat gemaakt worden en kun je ook zelf bewerken. Gebruik daar wel goed gereedschap en passende materialen voor zodat je de platen niet beschadigt. 

Alucobond® platen

De eigenschappen van Trespa® platen vind je ook terug bij Alucobond® platen. Deze bestaan ook uit drie lagen waarvan de binnenste laag gevormd wordt door mineralen en de twee buitenste lagen bestaan uit aluminium composiet.

Ook dit betekent dat je te maken hebt met bijzonder duurzaam en sterk materiaal dat prima geschikt is om buiten te gebruiken voor bijvoorbeeld reclameborden of als gevelbekleding. Het gaat lang mee en is bestand tegen alle weersomstandigheden.

Alucobond® platen verkleuren niet door de zon en hebben weinig onderhoud nodig. Ze zijn niet erg buigzaam maar dat kun je wel krijgen door ze aan de achterkant te frezen. 

Kijk wat je zelf het beste vindt om mee te werken

Voor beide platen geldt dat ze erg goed zijn om buiten je gevel of een pand netjes af te werken. Ze zijn allebei erg duurzaam en gaan heel lang mee, dus dat maakt de keuze tussen beide platen niet eens zo makkelijk.

De platen zijn in verschillende kleuren te koop en kunnen op maat gemaakt worden dus dat is erg handig. Ze laten voorboren is zelfs mogelijk zodat je ze zelf alleen nog maar hoeft te monteren.

Het enige nadeel is de prijs. De platen kosten namelijk aardig wat maar je hebt er natuurlijk wel heel lang plezier van. We raden ze dan ook zeker aan!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *