Kies voor een duurzame tuin door multifunctionele tuinproducten

Kies voor een duurzame tuin door multifunctionele tuinproducten

Duurzaamheid kan op vele manieren geïnterpreteerd worden. Een duurzaam product is een product dat lang meegaat. Daarbij is het ook lokaal gemaakt en dus niet eerst de halve wereld over vervoerd. Ook is een product duurzaam als het mens- en diervriendelijk gemaakt is van ecologisch verantwoorde materialen. Tot slot is een product duurzaam als je het product op meerdere manieren kunt gebruiken, zo heb je vervolgens minder producten nodig. Dit is toe te passen bij bijvoorbeeld tuinhuizen. Hier zijn drie tips om jouw tuin multifunctioneel in te zetten. 

Tuinhuizen zijn niet alleen geschikt voor opslag

Tuinhuizen kunnen op meerdere manieren ingezet worden. Je kunt het gebruiken om spullen in opslaan. Dit is een manier om andere spullen en materialen een langer leven te geven. De spullen zullen minder aanslag krijgen en minder snel roesten als ze uit de regen en andere extreme weersomstandigheden worden gehaald. Verder kan een tuinhuis worden ingezet als extra ruimte. Een extra ruimte om samen te komen met anderen of een plek om te werken. Sommige mensen maken er zelfs een extra slaapplek van. Door een tuinhuis in de tuin toe te voegen, maak je optimaal gebruik van de tuin en kun je langer in je huis blijven wonen bij gebrek aan ruimte. Dit betekent een duurzaam huis, omdat het lang meegaat en je verlengt de levensduur van het huis op deze manier. 

Richt de ruimte rondom en in jouw tuinhuis in met duurzame tuinmeubelen 

Jouw tuinhuis heeft natuurlijk decoratie nodig, van binnen en van buiten. Het fijne aan tuinmeubelen is dat veel tuinmeubelen op meerdere manieren inzetbaar zijn. Zo zijn er opbergboxen waar je je spullen in kunt opbergen. Er kunnen hier allerlei spullen in opgeslagen worden, bijvoorbeeld kussens voor een loungebank of speelgoed. Deze box kun je in het tuinhuis plaatsen, maar ook buiten aangezien deze vaak weerbestendig zijn. De spullen worden droog bewaard en het kan vaak multifunctioneel ingezet worden als een extra zitplek. Daarbij kun je het ook nog gebruiken als bijzettafel. 

Bijzettafels zijn vaker multi inzetbaar. Heb je een overkapping aan je tuinhuis met een loungebank eronder? Dan kun je en bijzetstuk aanschaffen om dit vervolgens aan te schuiven aan de bank, zo krijg je een ligbank. Ook kun je dit gebruiken als bijzettafel of extra los zit gedeelte. Sla de tuinmeubelen zo nodig in de winter op in het tuinhuis zodat deze worden beschermd tegen extreme weersomstandigheden. 

Zit het hele jaar door buiten onder een overkapping aan je tuinhuis 

Een overkapping aan je tuinhuis biedt de mogelijkheid om het hele jaar gebruik te maken van je tuin. Je begeeft je op die manier toch in de buitenlucht, maar kunt met weer en wind overdekt zitten. Het zou zonde zijn om jouw tuin maar een aantal maanden per jaar te gebruiken. Door een overkapping aan je tuinhuis te plaatsen, kun je het hele jaar door in je tuin zitten. Door een loungebank te plaatsen onder de overkapping kun je er zitten, terwijl het buiten regent dat het giet. Met een aantal dikke dekens en comfortabele kussens op de bank, wil je nergens anders meer zitten. 

De overkapping van het tuinhuis verwarmen door terrasverwarming 

Een terrasverwarming is een extra hulpmiddel om het hele jaar gebruik te maken van je tuin en tuinhuis met overkapping. Je kunt een heater onder de overkapping plaatsen. Wel is het raadzaam om ook een jas aan te trekken en een warme deken te pakken. Andere terrasverwarmers zijn vuurkorven. Er bestaan ook vuurkorven die multi inzetbaar zijn. Een vuurkorf die je kunt omkeren en die dan fungeren als een extra zitplek. De schaal in de vuurkorf draait mee en zal dus geen as morsen. 

Er bestaan dus een hoop multi inzetbare producten en het is goed om hierover na te denken voordat je een product koopt. Dit scheelt een hoop extra productie van andere producten die je eigenlijk niet nodig hebt. Ontdek bij Fonteyn alle mogelijkheden voor jouw tuin!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *