Laat jouw interieur duurzaam en stijlvol oplichten!

Ben je vol enthousiasme je interieur aan het veranderen? Met een mooie en stoere nieuwe stijl is er nog een element dat je kunt toevoegen aan het geheel: led lampen! Met led lampen kan je op een creatieve en duurzame manier aan de slag om licht toe te passen aan de diverse kamers. Maar wat zijn de mogelijkheden?

Led strips

Je kent vast nog wel de kerstverlichting van vroeger: allerlei lampjes naast elkaar aan een kabel waardoor je sfeer kon maken in je boom of aan de trap. Helaas hadden deze lampjes een nadeel: het verbruik was een stuk hoger door de gebruikte halogeen techniek waardoor je het ook niet continu aan kon laten staan. Daarbij moest je ook oppassen met de lampjes die nogal heet konden worden. Je wilde natuurlijk niet dat er iets ging smeulen of zelfs branden. Tegenwoordig gaat dat heel anders. Je hebt nu de led strips waar led lampen in zijn verwerkt. Deze led lampen ontwikkelen bijna geen warmte waardoor je ze langdurig kunt laten branden. Maar ook het verbruik is zeer laag: met amper 1 watt per lampje kan je heel veel aansluiten zonder je zorgen te hoeven maken om hoge stroomrekeningen. Het fijne van een led strip is dat je de led lampen bij diverse varianten gewoon af kunt knippen om zo de juiste maat te krijgen. De led strip zal dan gewoon blijven functioneren.
Led strips hebben ook het voordeel dat ze voorzien zijn van een plaklaag: je plakt ze op elke meubel, tv of pc. Het enige waar je aan moet denken is waar je de stroomvoorziening vandaan haalt. Meestal kan dit door middel van een USB aansluiting (bijvoorbeeld van de televisie) of gebruik je een adapter.

Lampen

Led verlichting wordt standaard tegenwoordig gebruikt in hanglampen, staande lampen en spots. Omdat sommige led lampen ook dimbaar zijn kan je extra sfeer creëren met een extra warme kleur. Let wel altijd op de verpakking of de led lampen dimbaar zijn. Wanneer ze het niet zijn, gaan de lampen flikkeren en gaan ze uiteindelijk ook kapot. Omdat het verbruik laag is, hoef je je niet in te houden als je creatief in grotere aantallen verlichting op wilt hangen. Kies met jouw interieurstijl de juiste lamp(en) die prachtig aansluit(en). Ook bestaan er speciale led lampen die extra groot zijn van formaat. Deze worden zonder lampenkap opgehangen waardoor je een leuke sfeer maakt, dit kan bijvoorbeeld mooi ogen boven de eettafel. Led lampen hebben nog eens het extra voordeel dat ze erg lang meegaan ten opzichte van de oude halogeen verlichting, dat is mede te danken aan de hoge efficiëntie van zo’n 90% waardoor er weinig warmte wordt geproduceerd. Zo kan je nog jaren genieten van je (grote) led lampen.

Smart domotica

Led lampen zijn al uitermate geschikt als duurzame verlichting, maar je kunt de duurzaamheid van je huis nog meer vergroten door gebruik te maken van smart domotica. Je regelt op afstand hoe laat de lampen aan en uit moeten gaan. Je kunt ook via een app je systeem thuis laten weten wanneer je in de buurt bent waardoor deze automatisch aangaat. Dit scheelt niet alleen in de stroomkosten, maar maakt het regelen van je licht erg makkelijk. Het is zelfs mogelijk om met de juiste lampen je eigen kleur in het interieur in te stellen. Ook dit doe je via de app: je kiest de kleur die jij wilt zien en binnen een seconde oogt je kamer heel anders.

In de tuin

Met de vele mogelijkheden van led lampen heb je ook leuke oplossingen om toe te passen in de tuin. Je kunt bijvoorbeeld gebruikmaken van led lampen die opgeladen worden door middel van kleine zonnepanelen. Door het lage verbruik kan er langere tijd gebruikgemaakt worden van de verlichting. Natuurlijk valt er ook genoeg led verlichting te vinden met diverse stijlvolle designs om sfeer te creëren. Let er wel altijd op dat deze led lampen voor buiten geschikt zijn.

Op kantoor

Thuis is niet de enige plek waar je heel wat energie kunt besparen met led lampen, op kantoor kan er ook flink bespaard worden met deze duurzame verlichting. Denk bijvoorbeeld aan led panelen, deze kan je tegen het plafond plaatsen. Zo vervang je de traditionele TL buizen die ook relatief snel stuk gaan. Zeker in een groot pand waar veel medewerkers werken zal dit een goede investering zijn.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *