Energie besparen met LED-verlichting

Met LED-lampen in je huis ben je al snel 85% zuiniger

Bijdragen aan het milieu, energie en geld besparen? Vervang je huidige lampen door LED-verlichting.

Bijna alle invloed van verlichting op het milieu komt vanuit de elektriciteit die nodig is om lampen te laten branden. LED-verlichting biedt hier een oplossing.

Milieuvriendelijk

LED-verlichting is wel 85% zuiniger dan de oude gloeilampen. Doordat de LED-lamp minder stroom gebruikt komen er minder broeikasgassen vrij. Dit is natuurlijk beter voor het milieu dan de oude gloeilampen. LED-lampen zijn ideaal voor slimme verlichting systemen. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van Hue lampen in een slim verlichtingssysteem, verlicht je de woning optimaal en alleen wanneer het ook daadwerkelijk nodig is. Je kunt verlichting gemakkelijk dimmen en verbruikt hierdoor wederom minder stroom; wat weer bijdraagt aan een beter milieu. Daarbij mogen LED-lampen aan het einde van de levensduur gewoon de vuilnisbak in.

Energie besparen

De LED-lampen zijn zuiniger dan alle andere lampen. Zelfs spaarlampen zijn de vervanging naar LED-lampen zeker waard. Een van de grote voordelen van een LED-lamp is dat er geen opstarttijd nodig is. Waar de spaarlamp wat tijd nodig heeft om op volle kracht te branden, zit een LED-lamp direct na het inschakelen op vol vermogen. Daarbij verlicht de LED-lamp geconcentreerd en worden ze niet warm. Er gaat dus weinig licht en warmte verloren. De stroom die door een LED-lamp gebruikt wordt, wordt dus direct optimaal benut en gaat vrijwel niet verloren.

LED-verlichting LED-verlichting

Geld besparen

Omdat de LED-lamp zo optimaal werkt, gaat er weinig energie verloren en bespaar je dus ook direct op de energierekening. De aanschafprijs van een LED-lamp licht wellicht wat hoger dan de aanschafprijs van een andere lamp, maar een LED-lamp gaat dan ook wel bijna 30 jaar mee. Die eenmalige investering betaald zich dus snel af. Wanneer je de hele woning overzet op LED-verlichting kun je gemakkelijk een paar honderd euro op de energierekening besparen; en dat voor de 30 jaar die volgen! Het aankopen van LED-verlichting draagt dus niet alleen bij aan een duurzame woning, het bespaart ook flink wat kosten.

Sfeer bepalen

LED-lampen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren en maten. Door de grote variatie in het aanbod kun je de sfeer in je woning gemakkelijk naar eigen hand zetten. De mogelijkheid tot gekleurde verlichting geeft een enorme meerwaarde wanneer het aankomt op de sfeerbepaling in huis. Door alle verlichting op een slim verlichtingssysteem aan te sluiten kun je dus gemakkelijk de juiste sfeer in de hele woning creëren. Een zacht paarse gloed in de badkamer bijvoorbeeld, of een vrolijk gedimd geel licht tijdens een feestje. Met LED-verlichting kan het allemaal.

Ben jij al over op LED-verlichting?

 

Meer LED:

LED strips: energiezuinig & sfeervol

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte.
Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *