LED strips: energiezuinig & sfeervol

LED verlichting wordt van origine gebruikt in veel huishoudelijke apparatuur. Denk bijvoorbeeld aan het rode lampje wanneer je televisie op stand-by staat, of de rode letters die de tijd aangeven op je digitale alarmklok. Maar de afgelopen jaren heeft de LED verlichting een flinke ontwikkeling meegemaakt. Het is namelijk heel duurzaam en kan je woning een fijne, warme sfeer geven.

Sfeervol

Verlichting is een van de basis elementen van een sfeervolle woning. Wat voor interieur je ook hebt, de verlichting geeft het net dat ene beetje extra. Zoals een brandend haardvuur of flakkerende kaarsjes kan verlichting een ruimte eenzelfde sfeer geven. Een donkere ruimte zonder verlichting voelt natuurlijk helemaal niet fijn. LED strips worden dan ook veel gebruikt om een ruimte net dat beetje individualiteit te geven. Een gekleurde LED strip achter de televisie, onder de salontafel of subtiel weggewerkt achter een plank tegen de muur. Zo kun je bepaalde LED strips met een afstandsbediening van kleur laten veranderen. Op die manier kun je de sfeer in de ruimte met een vingerklik helemaal naar eigen hand zetten. Ideaal als indirecte sfeerverlichting in en rondom je woning!

Photo by Bob Ricca on Unsplash.com

Functioneel

Behalve het creëren van een enorme hoeveelheid sfeer in huis kunnen LED strips ook functioneel gebruikt worden. Zo zijn LED strips bijvoorbeeld gemakkelijk te plaatsen onder keukenkastjes of deuren. Het geeft een fijn warm wit licht en is daarom helemaal niet zo kil en koud als je zou kunnen denken. Een ander groot voordeel is dat het enorm gemakkelijk te reinigen is!

Photo by Jason Briscoe on Unsplash.com

Nationaal gebruik

LED verlichting wordt ook wel onderdeel van de slimme verlichting genoemd en waar de duurzaamheid een paar jaar geleden nog wel eens in twijfel werd getrokken is het nu zo nieuw niet meer. De meningen komen overeen: LED is een energiezuinige vervanging voor de gloei- of spaarlamp. Zo blijkt ook gemeente en overheid steeds meer mogelijkheden in de innovatieve technologie van LED verlichting te gebruiken. Om verkeersongelukken te voorkomen bijvoorbeeld, of om net dat beetje extra op het budget te besparen.

Photo by Osman Rana on Unsplash.com

Duurzaam leven

Zoals we al aangaven is LED verlichting dan ook hartstikke duurzaam. De aankoopprijs is iets duurder maar het bespaart je dan ook wel tientallen euro’s op de elektra rekening per jaar. Daarbij gaan LED strips ook nog eens zo’n 35 jaar mee.
Duurzaam leven is de trend van vandaag de dag. Behalve geld besparend is het namelijk ook gewoon heel bewust en gezond. Maar buiten de verlichting zijn er nog tientallen meerdere manieren om duurzaam te wonen en leven.
Wil je meer weten? Kijk dan hier!

 

Gerelateerd

De koning van het afval scheiden
Energie besparen doe je zo

 

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *