Lokale goede doelen maken met oude mixer of zaklamp kans op 1.000 euro

lokale goede doelen

Inwoners bepalen welke lokale goede doelen Wecycle-sponsorcheque ontvangen

Lokale goede doelen worden door een actie van Wecycle in samenwerking met 285 gemeenten ondersteund met een sponsorcheque weg van €1.000,-. Inwoners die afgedankte elektrische apparaten of spaarlampen inleveren op de gemeentelijke milieustraat kiezen tijdens de actie een zelfgekozen lokaal goed doel. Wecycle geeft maar liefst 25 sponsorcheques weg.

Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Zo werkt de Wecycle-actie voor lokale goede doelen

Als jij op de gemeentelijke milieustraat je e-waste inlevert, check dan ter plekke met je smartphone in op de Wecycle-actiesite. Je GPS checkt dan of ’t echt zo is, natuurlijk. En dan scoor je punten voor een van je favoriete lokale goede doelen.
De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner, ontvangen van Wecycle een sponsorcheque van €1.000,- voor het lokale goede doel.
Je maakt zelf ook kans op een prijs. De eerste 100 particulieren die e-waste inlveren per milieustraat ontvangen een Wecycle-kwartetspel waarin spelenderwijs alle inlevermogelijkheden in beeld komen.

De actie loopt tot en met 31 augustus bij alle gemeenten die samenwerken met Wecycle. Meer info:
wecycle.nl/inleveren.

lokale goede doelen

Kleine apparaten en lampen inleveren voor lokale goede doelen

Doel van de actie is het inleveren te stimuleren van vooral afgedankte kleine elektrische apparaten (bijvoorbeeld mixer, föhn, mobiele telefoon, magnetron, (spel)computer, stofzuiger, printer, zaklamp, boormachine) en spaarlampen. Jan Vlak, algemeen directeur Wecycle: ”Veel mensen gaan meerdere keren per jaar naar de gemeentelijke milieustraat. Het is voor de circulaire economie belangrijk daar ook kleine apparaten en lampen in te leveren. Met deze inzamelactie geven we hier een impuls aan. Betrokkenheid bij onze partnergemeenten vinden we ook heel belangrijk. De sponsorcheques voor lokale goede doelen zijn hier een uiting van.”

Hergebruik grondstoffen, minder CO2

Wecycle laat het ingeleverd e-waste recyclen en dit krijgt een nuttige toepassing van 97 procent. Van 1.000 kilo oude apparaten en lampen komt 840 kilo terug als nieuwe grondstoffen en wordt 130 kilo ingezet als brandstof met energieterugwinning. Daarnaast komen schadelijke stoffen niet in het milieu en wordt de uitstoot van CO2 vermeden.

Over Wecycle

De Nederlandse stichting zonder winstoogmerk zorgt voor de inzameling en recycling van e-waste in Nederland. Dit doen zij voor zes producentenorganisaties, waarbij 1.750 producenten en importeurs van elektrische apparaten en energiezuinige lampen zijn aangesloten. De inzameling en recycling organiseren zij zoveel mogelijk kostenefficiënt en met een maximaal milieurendement.

Wecycle heeft 10.000 inzamelpunten in Nederland en werkt samen met veel inzamelpartners waaronder gemeenten, winkels, installatiebedrijven, kringloopbedrijven en met vervoerders en verwerkers van e-waste. Zo leveren zij dagelijks een bijdrage aan de circulaire economie.

Wecycle verbindt circulaire economie met sociale economie

In de Wecycle Service Centers worden de circulaire met de sociale economie verbonden. Door apparaten te sorteren en demonteren, geeft Wecycle mensen die moeilijk meekomen in de reguliere arbeidsmarkt perspectief op een baan en neemt de kwaliteit van recycling toe.

In 2017 hebben zij 107 miljoen kilo e-waste ingezameld en gerecycled met een nuttige toepassing van 97 procent. Hierdoor is een uitstoot van 345 miljoen kilo CO2 vermeden.

Meer recyclen:

Wecycle video’s

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *