Luchtzuiverende planten volgens de NASA

Er zijn allerlei manieren om de lucht in je huis of op kantoor zuiver te houden. Bijvoorbeeld door niet binnen te roken en iedere dag te ventileren. Een stapje verder ga je door een luchtzuiveringsapparaat aan te schaffen. Hoewel dat overigens niet nodig is als je de keuze maakt om luchtzuiverende planten in de ruimte te plaatsen. NASA heeft in het verleden onderzoek gedaan naar luchtzuiverende planten en daar vind je hieronder een aantal voorbeelden van.

Sansevieria

De sansevieria is een van de planten die volgens NASA een luchtzuiverende werking hebben. Het is een ijzersterke plant die geen problemen ondervindt met bijvoorbeeld een droge lucht als gevolg van de centrale verwarming. Deze plant heeft ook het kenmerk dat er sprake is van het filteren van bepaalde stoffen uit de lucht, zoals formaldehyde. Overigens zijn er meerdere luchtzuiverende planten die je in huis kan halen, zoals de bamboepalm, dracena fragrans en epipremnum aureum.

Bamboepalm

De bamboepalm staat ook wel bekend als stokpalm en rhapis. Dit is een kamerplant die maar heel weinig licht nodig heeft. Het is wat dat betreft een ideale plant als je niet veel lichtinval in huis hebt De donkergroene kleur van de bladeren van de bamboepalm blijft mooi. Heb je wel veel licht in huis dan zet je de plant niet in het directe zonlicht. Of je laat de plant geleidelijk aan meer licht wennen.

Dracena frargans

Dracaena fragrans is herkenbaar aan de sterke stam die groot is net als de groene bladeren die puntig zijn. Het is een kamerplant die als een pronkstuk in je kamer staat en bovendien over de eigenschap beschikt de lucht te zuiveren. Bijvoorbeeld als het gaat om het filteren van stoffen als benzeen en formaldehyde. Als je deze plant genoeg ruimte geeft in de pot kan de lengte wel drie meter worden. Zo zijn er ook allerlei planten van Plantsome beschikbaar in verschillende lengtes, groentinten en met luchtzuiverende kwaliteiten.

Epipremnum aureum

Epipremnum aureum is een klimplant die mooie hartvormige bladeren heeft met een sierlijke uitstraling. Een van de voordelen van deze plant is dat deze eenvoudig is om te verzorgen. Bovendien is het volgens NASA een krachtpatser als het gaat om het zuiveren van stoffen in huis. Deze klimplant is overigens ook als hangplant geschikt. Let wel op als je huisdieren hebt, want de plant is giftig. Voorkom daarom dat je huisdieren eraan gaan knabbelen. Overigens is het altijd aan te raden om na te gaan of een plant giftig is voor je huisdieren.

Toon de 1 reacties
  1. Meredith schreef:

    Excelente reloj muy completo e igual a lo ofrecido

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.