Mail & Win: 1X”Pickles,”, 1X”Test-tube” en 5X “dit is geen postkaart !

Wonderlijke van de natuur dichtbij

Wanneer kijk je nu echt tussen het gras en mos wat tussen de stoeptegels ligt? Jonael van der Sloot, kunstenaar, ontwerper en permaculturist, zou graag willen dat mensen vaker stil staan bij de schoonheid van de natuur.

Tekst: Pauline Bijster

DSC_0048IMG_9619

Hij maakt met zijn bedrijf ‘Spruitje,’ planten in lampen. Het zijn microbiotoopjes of, zoals ze op de website heten ‘sustainable worlds’. Het bijzondere aan deze miniwereldjes is dat ze bijna volledig zelfvoorzienend zijn. Je hoeft dus geen water of zuurstof toe te voegen, daar zorgen de planten zélf voor.

Jonael: “Je hebt geen mensen nodig om de natuur te onderhouden. Dat is juist het mooie. Ik wil het wonderlijke van de natuur dichtbij brengen, laten zien hoe planten groeien en hoe ze vervallen, want ook dat is een mooi en boeiend proces.”

Jonael is opgegroeid op biologisch-dynamische boerderijen in Argentinië en Chili; later kwam hij naar Amsterdam.. De projecten van Spruitje, zijn eigenlijk ontstaan uit ruimtegebrek in zijn kleine appartement.

1487798_707124335976156_145474121_o DSC_0043

Mail & Win
Vul hieronder je naam, e-mailadres en verzendgegevens in, en maak kans op 1X”Pickles,”, 1X”Test-tube” en 5X “dit is geen postkaart !

Update:
Deze Mail & Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaars van harte gefeliciteerd!
In onze 
Mail & Win-rubriek vind je nog vele andere acties, en ook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *