Mail&Win: 3 cadeaubonnen van Pure Coverz t.w.v. 50 euro


Lekker slapen onder biologisch katoen.


Wil jij ook wel slapen onder biologische katoen, maar heb je geen zin in saaie natureltinten? Kijk dan eens rond bij Pure Coverz! Je vindt hier het mooiste biologisch katoenen beddengoed in alle kleuren van de regenboog.

Lekker slapen onder biologische katoen. Wie wil het niet? Je ligt tenslotte vele uren in bed en dan wil je natuurlijk graag onder duurzame katoen liggen. Geproduceerd zonder pesticiden, bleekmiddelen, giftige verfstoffen en andere milieuvervuilende middelen. Dit is veilig voor je eigen lichaam, maar ook voor de katoenboeren en arbeiders die hebben gewerkt aan jouw beddengoed. Vaak wordt nog gedacht dat dit alleen maar kan in saaie natureltinten van een matige kwaliteit. Niets is minder waar. Tegenwoordig is er een ruim assortiment biologisch katoenen beddengoed. Gemaakt van de beste kwaliteit katoen die heerlijk zacht aanvoelt. Verkrijgbaar in de mooiste kleuren en dessins, voor elke slaapkamer wat wils.

Pure Coverz

Pure Coverz heeft zich gespecialiseerd in biologisch katoenen woon- en huishoudtextiel, stoffen en naaigaren. Voor heerlijk zacht beddengoed, badtextiel, keukentextiel, tafellinnen en kussenhoesjes, ben je hier aan het goede adres. Daarnaast vind je er een ruime collectie biologisch katoenen stoffen en naaigaren. Alle textiel is biologisch geproduceerd volgens het EKO/GOTS keurmerk, en bij voorkeur ook Fair Trade.

Pure Coverz

Biologische katoen: een logische keuze

Katoen is een hele fijne en comfortabele stof, die voor enorm veel doeleinden kan worden gebruikt. Dé reden waarom katoen zo populair is en dus één van de meest gebruikte stoffen ter wereld. Maar helaas wordt er bij de productie van katoen ook de meeste pesticiden en kunstmest gebruikt. Hierdoor verarmt de grond waarop de katoen verbouwd wordt en zijn het volgende jaar nog meer van deze middelen nodig. Een vicieuze cirkel dus. Daarnaast moeten katoenboeren te midden van deze middelen hun werk doen. Geen gezonde zaak en zeker geen arbeidsomstandigheden die ook maar in de buurt van onze arbowetten komen. Ook bij de verdere verwerking van katoen worden veel middelen gebruikt die erg slecht zijn voor het milieu, zoals bleekmiddelen, giftige verfstoffen en formaldehyde. Deze stoffen zijn niet alleen funest voor het milieu. Dagelijks gebruik je ongemerkt de hele dag door katoen; het shirtje wat je draagt, de handdoek waarmee je je afdroogt, het beddengoed waaronder je slaapt. En komt je lichaam dus in direct contact met restanten van deze stoffen, die allergische reacties kunnen veroorzaken.

Pure Coverz

Alles bij elkaar lijkt het misschien verstandiger om katoen dan maar links te laten liggen, maar gelukkig wordt er tegenwoordig steeds meer biologische katoen verbouwd. Voor deze katoen worden geen pesticiden en kunstmest gebruikt, maar maakt men gebruik van wisselteelt waardoor de grond gezond en in balans blijft. Maar hier blijft het niet bij, ook bij de verdere verwerking gebruikt men veilige alternatieven, die zo min mogelijk negatief effect op mens en milieu hebben. En naast dat de katoenboeren in een gezondere omgeving kunnen werken, wordt er ook een betere prijs voor hun katoen gegeven, zodat ook zij een beter bestaan kunnen opbouwen.

Meer info: www.purecoverz.nl

Pure Coverz

Mail&Win

Deze Mail&Win-actie is inmiddels afgesloten. Iedereen hartelijk dank voor het meedoen, en de winnaar(s) van harte gefeliciteerd!
Doe eventueel in onze Mail&Win-rubriek bij andere acties mee.., en ook op Facebook hebben wij wekelijks speciale Facebook-acties. Veel geluk!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *