Beste matrasbeschermer 2024 – Top 10

Beste matrasbeschermer

Beste matrasbeschermer volgens ons onderzoek

Een goede nachtrust creëer je door een goed bed en matras aan te schaffen. Dan ben je er echter nog niet; je zou je bed ook nog met andere accessoires aan moeten kleden. Een van de belangrijkste accessoires hierbij is een matrasbeschermer. Deze beschermer beschermt je matras én houdt het matras ook nog eens lekker fris. Voldoende reden dus om voor de beste matrasbeschermer van 2024 te kiezen.

Top 10 beste matrasbeschermer 2024:

Dit is onze top 10 beste matrasbeschermer van 2024:


Uitgelicht: 5 beste matrasbeschermers

Onze keuze voor de 5 beste matrasbeschermers lichten we hieronder toe.


1. LitaLente Matrasbeschermer

De LitaLente Matrasbeschermer is de beste matrasbeschermer van 2024. Deze beschermer is volledig hypoallergeen, waardoor ‘ie uiterst geschikt is voor mensen met een allergie. Ben je bijvoorbeeld allergisch voor huisstofmijt? Dan is dit dé aangewezen matrasbeschermer voor je .

Deze matrasbeschermer is ook nog eens waterdicht. Dit maakt deze beschermer uiterst geschikt voor mensen die ’s nachts veel zweten of in hun bed plassen. Overigens is deze matrasbeschermer ook nog eenvoudig te wassen. Ook dat komt de algehele hygiëne ten goede.

De LitaLente Matrasbeschermer is in 13 maten te verkrijgen. Wij adviseren de maat 160 bij 200 centimeter, maar je moet dit uiteraard goed op je eigen bed afstemmen. Dit is in ieder geval een beschermer die je om je matras heen moet trekken. Dankzij de elastische pasvorm gaat dit zonder enig probleem!

2. UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer

De UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer is ook een zeer geschikte matrasbeschermer. Zoals de naam al aangeeft, is ook deze matrasbeschermer volledig waterdicht. Ideaal als je wel eens in je bed plast of vaak ligt te zweten.

Deze matrasbeschermer heeft een ideale pasvorm. Dit komt onder meer door de 4 elastieken banden. Met deze banden trek je deze matrasbeschermer perfect om je matras heen. Deze beschermer is overigens geschikt voor matrassen tot 30 cm hoog.

De UNIFICATO Waterdichte Matrasbeschermer wordt in 27 varianten aangeboden. Je hebt namelijk de keuze uit meerdere kleuren en afmetingen. Dit maakt deze matrasbeschermer voor echt elk bed geschikt. Het ademende en antibacteriële vermogen is volgens ons de klap op de vuurpijl!

3. Secobed matrasbeschermer Met Instopstroken

De Secobed matrasbeschermer Met Instopstroken is een vrij unieke matrasbeschermer. Deze beschermer leg je namelijk op je matras neer, in plaats van dat je ‘m volledig om je matras heen doet.

Dankzij de instopstroken ligt de matrasbeschermer ideaal op je bed. Hij ligt stevig, hij kan geen kant op en hij is maar liefst 300 keer te wassen. Je doet dus ontzettend lang met deze handige matrasbeschermer.

De Secobed matrasbeschermer Met Instopstroken is 85 bij 90 cm groot. Dankzij deze afmetingen is ‘ie in principe voor elk bed geschikt. Neem op deze matrasbeschermer plaats en bescherm je matras hiermee onder meer perfect tegen vocht. Deze matrasbeschermer absorbeert tot 2 liter vocht per nacht! Een absolute aanrader, ook met het oog op het prijskaartje.

4. Beter Bed Select Molton Matrasbeschermer

De Beter Bed Select Molton Matrasbeschermer is de beste matrasbeschermer voor je molton. Je verlengt hier eenvoudig de levensduur van het matras mee. Daarvoor hoef je ‘m namelijk alleen maar om je matras heen vast te maken!

Met deze beschermer geniet je vervolgens van een frisse en ventilerende werking. Hij absorbeert vocht perfect, is wasbaar tot 60 graden en ventileert dus uitmuntend. Dit uit zich onder meer in een verbeterde nachtrust.

De Beter Bed Select Molton Matrasbeschermer kost je slechts €18. Voor nog geen 20 euro geniet je dus van een betere nachtrust én langere levensduur van je matras. Een absolute win-win situatie. Ondertussen geniet je ook nog van de gekende kwaliteit van Beter Bed.

5. TZ Wasbare Bed Onderlegger Met Instopstroken

Op plek 5 in onze top 10 hebben wij een plekje ingeruimd voor de TZ Wasbare Bed Onderlegger Met Instopstroken. Dit vinden wij één van de meest unieke matrasbeschermers, met name doordat het een onderlegger is. Je legt deze matrasbeschermer onder je lichaam in plaats van dat je ‘m volledig om het matras heen doet.

Deze beschermer is vooral voor mensen met incontinentieproblemen geschikt. Hij absorbeert vocht perfect en voert dit vocht direct af. Je kunt ‘m vervolgens eenvoudig wassen tot wel 95 graden. Dit komt de hygiëne dus ook alleen maar ten goede.

De TZ Wasbare Bed Onderlegger Met Instopstroken is 85 bij 90 cm groot. Dit maakt ‘m voor zo’n beetje elk bed geschikt. Dankzij de instopstroken leg je ‘m ook nog stevig vast; dit komt de nachtrust ten goede. Al met al is dit mogelijk de meest geschikte matrasbeschermer voor in jouw situatie!

Waarom hoort een matrasbeschermer bij een betere wereld?

Een goede matrasbeschermer hoort om twee redenen bij een betere wereld:

  • Duurzaam. Door een goede matrasbeschermer om je matras heen te doen, gaat je matras veel langer mee. Dit komt de duurzaamheid dus ten goede; juist dáár zijn wij ontzettend gek op bij Debeterewereld.nl
  • Betere nachtrust. Met de beste matrasbeschermer geniet je ook van een betere nachtrust. Deze betere nachtrust draagt bij aan een gezonde leefstijl en ook daar zijn wij gek op bij Debeterewereld.nl!

Voor wie is een matrasbeschermer geschikt?

Een goede matrasbeschermer is voor veel mensen geschikt:

  • Mensen die ’s nachts vaak zweten. Heb je last van een zweetprobleem? Dan kun je hier ook ’s nachts last van hebben; je wordt wellicht wel eens badend in het zweet wakker. Dit zweet kán van grote invloed zijn op de levensduur en conditie van je matras. Dankzij een goede matrasbeschermer bescherm je je matras gelukkig tegen dit vocht.
  • Mensen die in hun bed plassen. Zowel jongere kinderen als ouderen kunnen last hebben van bedplassen. Dit is op zich niet erg, maar brengt uiteraard wel een vervelende uitdaging met zich mee. Een goede matrasbeschermer absorbeert dit vocht gelukkig erg goed.
  • Mensen die last van een allergie hebben. Heb je last van een allergie, zoals huisstofmijt? Ook dan is een goede matrasbeschermer een aanrader. De beschermer houdt de huisstofmijt bij je uit de buurt, waardoor je van een betere nachtrust geniet.
Beste matrasbeschermer

Hoe vind je de beste matrasbeschermer?

Je koopt waarschijnlijk niet elke dag een matrasbeschermer. Hierdoor is het ook niet direct eenvoudig om voor de beste variant te gaan. Met deze koopgids helpen wij je hier graag een handje bij. Dat doen we door de belangrijkste aandachtspunten te bespreken.

Soort beschermer

Je moet allereerst een keuze maken tussen de soorten matrasbeschermers. Deze drie soorten hebben we hierboven al in het kort besproken. Het zal je misschien niet verbazen, maar wij raden je vooral de matrasbeschermhoes aan. Een andere geschikte variant is de matrasoplegger.

Afmetingen

Stem de afmetingen van de matrasbeschermer goed op je matras af. Met name als je voor een beschermhoes kiest, moet deze qua maten volledig bij je bed passen.

Materiaal & vochtabsorptie

De betere matrasbeschermers zijn van katoen of polyester gemaakt. Deze materialen gaan lang mee, voelen zacht aan en absorberen het vocht goed. Dat laatste is precies wat je wilt bij overmatig zweten of plassen in bed.

Eigenschappen

Bij elke matrasbeschermer moet je goed naar de eigenschappen kijken. Geschikt voor de droger, geschikt voor kinderen, strijkvrij, waterdicht en antiallergisch zijn hier een paar voorbeelden van. Wij zijn in ieder geval erg te spreken over waterdichte matrasbeschermers.

Kwaliteit & Prijs

De kwaliteit van een matrasbeschermer beoordeel je op 2 manieren:

  • Kijk goed naar het materiaalgebruik. Een matrasbeschermer van bijvoorbeeld synthetisch materiaal is qua kwaliteit minder dan een polyester of katoen matrasbeschermer.
  • Kijk goed naar de beoordelingen van gebruikers. Bij onze partner Bol laten veel kopers hun review achter over een matrasbeschermer. Neem deze reviews goed door, zodat je een duidelijk beeld van de beschermer krijgt.

Daarnaast kun je ook nog met een schuin oog naar de prijs kijken. Ons advies is vooral om voor de beste matrasbeschermer te gaan, ongeacht de prijs.


Veelgestelde vragen over matrasbeschermers

Wat is een matrasbeschermer en waarom heb je er een nodig?

Een matrasbeschermer is een laag die je direct over je matras legt om deze te beschermen tegen vocht, vlekken, stof en allergenen. Je hebt er een nodig omdat het de levensduur van je matras kan verlengen door deze schoon en droog te houden, wat vooral belangrijk is omdat een matras een aanzienlijke investering is. Het helpt ook om een gezondere slaapomgeving te creëren door de ophoping van allergenen zoals huisstofmijt te verminderen.

Hoe kies je de juiste maat matrasbeschermer?

Om de juiste maat matrasbeschermer te kiezen, moet je de afmetingen van je matras weten – lengte, breedte, en hoogte. De beschermer moet exact of zo dicht mogelijk bij deze afmetingen passen om te zorgen voor een strakke en veilige pasvorm. Een te grote beschermer kan losjes zitten, terwijl een te kleine de matras niet volledig zal bedekken.

Kun je een matrasbeschermer wassen en hoe vaak moet dat?

Ja, de meeste matrasbeschermers zijn ontworpen om wasbaar te zijn, wat je helpt om je slaapomgeving schoon en hygiënisch te houden. Het wordt aanbevolen om je matrasbeschermer elke 1 tot 2 maanden te wassen, afhankelijk van het gebruik en persoonlijke voorkeuren. Lees altijd het wasetiket voor specifieke instructies, omdat de wasvoorschriften kunnen variëren afhankelijk van het materiaal.

Kan een matrasbeschermer helpen bij allergieën?

Ja, een matrasbeschermer kan aanzienlijk helpen bij allergieën. Door een barrière te vormen tegen allergenen zoals huisstofmijt, dierenharen en pollen, kan het de blootstelling aan deze allergenen verminderen. Dit kan leiden tot een betere slaapkwaliteit, vooral voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën.

Wat is het verschil tussen een matrasbeschermer en een matrastopper?

Een matrasbeschermer is voornamelijk bedoeld om je matras te beschermen tegen vocht, vlekken en slijtage. Een matrastopper daarentegen is ontworpen om extra comfort of ondersteuning te bieden. Toppers zijn vaak dikker en gemaakt van materialen zoals traagschuim of latex om de slaapervaring te verbeteren.