Met Nederlandse innovaties wordt gas veel doelmatiger gebruikt

De rekenmeesters gaan er nu nog van uit dat alle warmte die uit het gas wordt gehaald ook daadwerkelijk op de plaats van bestemming komt. Niets is minder waar. Op de plek waar de HR-ketel hangt wordt het onnodig warm, tijdens transport gaat veel warmte verloren en ook de afgifte is lang niet altijd efficiënt. Soms komt zelfs minder dan de helft van de warmte echt op de plaats van bestemming. Dat is bijvoorbeeld het geval bij vloeren met vloerverwarming waarbij de vloer niet of onvoldoende is geïsoleerd. Maar ook bij woningen die met lucht of met radiatoren worden verwarmd, kan nog veel worden verbeterd.

Het Nederlandse bedrijf TONZON heeft een aantal producten ontwikkeld, waardoor meer warmte op de plaats van bestemming komt, zodat we dus minder gas nodig hebben voor dezelfde warmte. Bekend is TONZON vooral van de Thermoskussens waarmee het warmteverlies door de vloer vrijwel tot nul wordt gereduceerd. Bij woningen met vloerverwarming wordt hier 40% of meer gas bespaart. Bekend is ook de trefzekere HR-Radiatorfolie die onzichtbaar zijn werk doet op de achterkant van de radiator. Minder bekend is de HR-bandagefolie waarmee gewone buisisolatie flink kan worden verbeterd. Nieuw is de HR-Ketelfolie dat met stukjes magneettape eenvoudig om de ketel kan worden geklikt. De service monteur kan deze indien nodig eenvoudig verwijderen en weer terug plaatsen.

Onderstaande foto’s zijn gemaakt op een zolder nadat een nieuwe HR-ketel is geplaatst. De installateur is ‘vergeten’ om de warmwaterleiding en de leidingen van de CV van buisisolatie te voorzien. Ook de ketel geeft nog veel warmte af. De foto’s zijn gemaakt op een warme dag in de zomer. De ketel wordt alleen gebruikt voor warm tapwater. Toch zie je een behoorlijke warmteontwikkeling bij de ketel. Wanneer in de winter ook het CV-gedeelte aangaat dan wordt deze zolder het warmste plekje in huis, zonde toch?

   

Om ervoor te zorgen dat je gas doelmatiger wordt gebruikt heeft TONZON een CV-optimaliseringspakket ontwikkeld. Dit pakket bestaat uit drie onderdelen:

  • een folie die met behulp van magneettape om de ketel kan worden geklikt.
  • een bandagefolie die om geïsoleerde CV-buizen kan worden gewikkeld
  • een radiatorfolie die onzichtbaar zijn werk doet

Het pakketje past gewoon door de brievenbus, en hiermee kun je zelf heel simpel een flinke besparing van je gasverbruik realiseren!

www.tonzon.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *