Natuurlijk schoonmaken? Natuurlijk!

natuurlijk schoonmaken

Zacht. Zuiver. Sonett.

Wij zijn er fan van, natuurlijk schoonmaken. Vooral met Sonett, de was- en schoonmaakmiddelenproducent die al in 1977 startte toen de biologische en natuurlijke markt in Europa de eerste voeten aan de grond kreeg. Het merk heeft een assortiment waar je een dansje voor maakt:

een neutrale maar heerlijke geur, 100% biologisch afbreekbaar én vrij van enzymen, aardolie-tensiden, enzymen, petrochemische geur- en kleurstoffen, en vrij van gen- en nanotechnologie. En natuurlijk zonder het getest te hebben op dieren.

Wat zit er dan wél in?

Alle wasactieve stoffen zijn afkomstig uit plant-aardige grondstoffen en zijn daarom voor 100% biologisch afbreekbaar. Sonett werkt met zuivere plantenzeep gemaakt van olie die gecontroleerd biologisch-dynamisch of – ook gecontroleerd – biologisch geteeld is.
De geuren van de producten zijn gecomponeerd uit natuurlijke etherische oliën die voornamelijk afkomstig zijn uit gecontroleerd biologische teelt of in het wild verzameld zijn. Het water dat in het productieproces wordt gebruikt, wordt in 12 eivormige glazen reservoirs gewerveld. Hierdoor staat zeer zuiver water.

Alles bij elkaar zorgt ervoor dat Sonett producten zeer huidvriendelijk zijn en zeer geschikt voor veel mensen met allergieën. De vaak gegeven aanbeveling de huid zo veel mogelijk pH-neutraal te reinigen om die zogenaamde ‘beschermende zuurmantel’ van de huid niet aan te tasten, gaat voor Sonett niet op. Huidreiniging met zuivere, enigszins basische zeepsoorten op basis van plantaardige olie, zoals deze voorkomen in de lichaamsverzorgingsproducten van Sonett, vormt geen belasting van de huid, maar helpt de huid bij het uitscheiden van overtollig zuur.

natuurlijk schoonmaken

 

Bedrijfsvoering wordt erkend

Productkwaliteit wordt ook beïnvloed door de mensen die het maken, de sociale structuur van het bedrijf, de kapitaalsituatie, de samenwerking tussen fabrikant, verkopers en consumenten en niet in de laatste plaats door de impulsen, de motieven en de missie van de onderneming zelf.
Sonett staat voor een inclusieve maatschappij, dus werkt het al vanaf het begin nauw samen met Camphill Workshops Lehenhof, een instituut voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Sinds 2012 is Sonett als bedrijf met respect voor People en Planet, gecertificeerd als ‘klimaatneutraal’. En gaat Sonett nu op voor de
Business Award for Environmental Corporate Sustainability.

www.sonett.eu

 

Nog meer natuurlijk schoonmaken?

Allergie? Met Sonett Sensitief blijft het rustig
Schoon met Sonett (interview, in De Groene Stoel)

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *