Plusdak: de duurzame dakoplossing – ook voor renovatie!

plusdak

Plusdak isoleert, levert energie en draagt bij aan gezond binnenklimaat

Plusdak, de totaaloplossing voor hellende daken isoleert, levert zonne-energie en draagt bij aan een gezond binnenklimaat. Het is bovendien op maat te maken en daardoor zeer geschikt voor renovatieprojecten.

Voor Plusdak sloegen SOLARWATT, de Duitse pionier op het gebied van zonne-energieopwekking en -opslag en Stafier Solar Systems, producent, adviseur en leverancier van zonne-energie voor hellende daken, de handen ineen.

Het Plusdak is een totaaldak waarbij de verschillende bouwelementen naadloos op elkaar aansluiten, zowel esthetisch als bouwkundig gezien. Glas-glaszonnepanelen van SOLARWATT doen dienst als dakpannen, waarbij de panelen verzinken in de dakbedekking en de belijning van het dak behouden blijft. Met de zonnepanelen wekken consumenten op een milieuvriendelijke manier hun eigen energie op en dat vertaalt zich in een lager stroomverbruik. Adriaan Harthoorn, directeur van Stafier Solar Systems: “Stafier Solar Systems gelooft in de voordelen van de nieuwe-generatie zonnepanelen met volledig glazen achterkant. Dit type panelen is duurzamer en kent een langere levensduur dan traditionele glas-foliepanelen. Ze zijn extreem sterk en bestand tegen alle weersomstandigheden. Dit maakt het voor ons mogelijk om aannemers en coöperaties de energieprestatiegarantie te bieden, die zij zoeken.”

Waterdichte constructie van Plusdak

Dankzij de op maat gemaakte, ventilerende aluminium onderframes en de combinatie met waterkerende en damp-open isolatiepanelen is het zonnepaneelsysteem wind- en waterdicht. De BiPV-systemen van Stafier Solar Systems zorgen bovendien voor een natuurlijke ventilatie onder de zonnecellen, waardoor energieverlies wordt beperkt en maximaal rendement en een lange levensduur van de zonnepanelen worden gegarandeerd.

plusdak

Het Plusdak omvat daarnaast slimme constructies voor daglichttoetreding door middel van dakvensters voor een gezond binnenklimaat. Ook aan isolatie is gedacht. Door gebruik van SlimFix RenoTwin-isolatieplaten zijn oneffen onderconstructies uit te vlakken. Martin Haverkamp, Sales Engineer bij SOLARWATT: “Dit maakt het Plusdak zeer geschikt voor renovatieprojecten. Door de economische crisis is er in de bouwsector de afgelopen jaren een achterstand ontstaan op het gebied van renovatie. Het gevolg: veel slecht geïsoleerde woningen. Nu de energienormen voor woningen worden aangescherpt, zien we dat er steeds meer behoefte is aan slimme totaaloplossingen voor woningen. Het Plusdak is in dit geval een goed voorbeeld. SOLARWATT is blij samen met Stafier Solar Systems en andere A-leveranciers, zoals Velux en IsoBouw, de bouwkolom te ontzorgen. Met het Plusdak bieden we de bouwkolom namelijk het gemak van een one-stop-shop: we leveren een hoogwaardig geïsoleerde dakoplossing die op duurzame wijze energie opwekt en lang meegaat. Perfect als langetermijninvestering tijdens renovaties.”

Over SOLARWATT

SOLARWATT is een van de Duitse pioniers in zonne-energie en ontwikkelt fotovoltaïsche panelen – kortweg PV-panelen of zonnepanelen – die het mogelijk maken zonne-energie in elektriciteit om te zetten. Het bedrijf werd in 1993 opgericht en produceert innovatieve kwaliteitsproducten. Met hoogwaardige zonnepanelen en intelligente energiesystemen richt SOLARWATT zich op de particuliere en zakelijke markt. Sinds 2014 is SOLARWATT met de overname van Centrosolar in de Benelux actief als pionier met de eerste geïntegreerde energiesystemen. SOLARWATT is via investeringsbedrijven voor negentig procent in handen van Stefan Quandt, tevens grootaandeelhouder van BMW.

Meer informatie over SOLARWATT is te vinden op www.solarwatt.nl.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *