Praktijktest bewijst kwaliteit van TONZON

Warmste vloer met Thermoskussens

Het kan je bijna niet ontgaan zijn; de TONZON-advertenties op de reclameborden en in de gedrukte media. Keer op keer wordt duidelijk dat de superisolerende verpakte luchtlagen onder de vloer de werking van alle andere isolatiematerialen overtreft.

Door Nanny Schutte

Op Duurzame Dinsdag 2013 kreeg Ton Willemsen, directeur/eigenaar van TONZON, het Duurzaam Lintje uitgereikt, een onderscheiding voor mensen die zich inzetten voor een duurzamere samenleving. Behalve de energiebesparing in huis scoort zijn product ook op duurzaamheid omdat het materiaal weinig grondstof vraagt en een minimaal transportvolume heeft.

Vloerisolatie loont
Het opvouwbare isolatiemateriaal vormt, eenmaal gevuld, thermoskussens die maken dat de vloer minder afkoelt, waardoor de ruimte erboven ook warmer blijft en je dus minder stookt. De investering in TONZON-isolatie is dan ook snel terugverdiend. Bovendien is het materiaal niet irriterend of giftig en makkelijk te verwerken.

Eenvoudig en snel
TONZON-isolatie is zelf aan te brengen, maar het loont zich beslist het te laten doen door speciaal opgeleide professionals. Op TONZON.nl kunt u eenvoudig een aanvraag indienen, waarna er gezocht wordt naar een specialist in uw regio. Ook in dat opzicht draagt TONZON dus bij aan minder CO2-uitstoot.

Na aanvraag wordt een afspraak gemaakt wanneer de vakman de isolatie komt bevestigen. Hij plaatst eerst bodemfolie in de kruipruimte, die opstaat tegen de muur. Vervolgens wordt de zilverkleurige isolatiefolie tegen de vloer geplakt. Zo wordt uw woning in één dag voorzien van ‘passieve vloerverwarming’.

Tevredenheid alom
Klanten van TONZON zijn over het algemeen laaiend enthousiast. Recensies op de website geven aan dat het behaaglijker is en dat men minder last heeft van koude voeten. Ander voordeel is dat het droger is in huis, wat de gezondheid ten goede komt (helpt tegen allergieën, astma, reuma).

Kassa Groen test
In het VARA-programma Kassa Groen (aflevering van 11 februari) is de TONZON-isolatie vergeleken met steenwol. Het testteam maakte de hierbij afgebeelde infrarood-foto van de vloer (van boven naar beneden: geen isolatie, TONZON, steenwol). Willemsen: “Je ziet de spijkers waarmee de planken in de balken zijn geslagen. In de bovenste strook zie je zelfs de noesten in het hout. Ook zie je de verbinding van de planken onderling, omdat het hout daar dunner is.” Ook deze test bewijst de kwaliteit van TONZON.

De TONZON-isolatie vergeleken met steenwo

De TONZON-isolatie vergeleken met steenwol

Behalve vloerisolatie biedt TONZON ook dakisolatie, muurisolatie, badisolatie, radiatorfolie en raamisolatie. Kijk op www.tonzon.nl.

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *