Screens voor de perfecte zonwering

Juist als het mooi weer is, genieten we graag van warm, binnenvallend zonlicht in onze woningen of bedrijfspanden. Echter, een te veel aan zonlicht kan onaangenaam zijn. De temperatuur binnen loopt te snel op en reflectie op beeldschermen maakt werken vermoeiend. Met goede zonwering die je bovendien zelf kunt reguleren, laten we de juiste hoeveelheid zonlicht en zonnewarmte in onze woningen toe. Er zijn verschillende manieren waarop dit kan. Je kunt kiezen voor gordijnen, jaloezieën of lamellen. Maar misschien zijn screens voor jou wel de oplossing.

De voordelen van screens

Screens kun je zien als zonneschermen die je aan de buitenkant van je raam monteert. Een groot voordeel van screens is het feit dat ze wel zonlicht effectief weren, maar het nog steeds mogelijk maken om naar buiten te kijken. Je reguleert het zonlicht, maar hoeft daarbij niet je mooie uitzicht op te geven. Als je screens voor je ramen hebt, is het bijna niet mogelijk om naar binnen te kijken. Dus ben je gehecht aan je privacy, dan is deze vorm van zonwering ook ideaal. Screens zijn gemakkelijk te bedienen en het hoogkwalitatieve materiaal is eenvoudig te reinigen en te onderhouden.

Verschillende soorten screens

Als je voor screens als zonwering kiest, dan is het goed om rekening te houden met de verschillende verschijningsvormen. Het doek van een screen zit los in de geleider. Er zijn ook zogenaamde ritsscreens of zipscreens. In deze variant wordt het doek door middel van een rits vastgezet. Zipscreens of ritsscreens zijn aan te raden als je ze voor een open raam gebruikt op plekken waar de wind vrij spel heeft. Doe je dit met gewone screens, dan is er een kans dat het doek en de onderlat gaan klapperen.

Het inmeten van je screens

Een screen kan je zelf monteren op je buitenmuur, tussen de muren of op je kozijn. Je profiteert pas echt van je zonwering als deze exact op maat is besteld, gemaakt en geleverd. Met de goede meetinstructies weet je exact welke maten nodig zijn om echt maatwerk te op te kunnen hangen. Je kunt vaak kiezen uit handmatige bediening of gemotoriseerde bediening. Verder heb je een uitgebreide keuze in de kleur van het doek, maar ook de kleur van de omkasting, zijgeleiders en onderlat. Zo stel je zelf de screens samen die het best in je huis passen.

Screens

Meer lezen?

Milieubewuste cadeautip in de feestmaand

Bekijk deze 4 tips voordat je zonnepanelen plaatst

Niets missen van De Betere Wereld?

Like dan onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte. Of schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *