Slaap jij wel op het juiste kussen?

Heb je vaak last van je nek? Doet je rug vaak pijn, of heb je steeds vaker last van hoofdpijn? Kun je ’s nachts vaak maar moeilijk je draai vinden, of lig je nooit echt helemaal lekker en ontspannen? Natuurlijk kunnen er verschillende redenen zijn voor dit soort problemen, maar er is er eentje die net iets te vaak over het hoofd wordt gezien. Heel veel mensen slapen namelijk op het verkeerde hoofdkussen, met alle gevolgen van dien.

Het ene hoofdkussen is het andere niet

Heb je nergens last van, dan ben je waarschijnlijk niet zo bezig met het soort hoofdkussen dat je gebruikt. Je legt je hoofd erop en je slaapt, hoe lastig kan het zijn? Heb je echter klachten aan je nek, rug, schouders of hoofd, dan is het al snel een heel ander verhaal. Soms heb je er in de nacht niet eens zoveel last van, maar word je gewoon wakker met hoofpijn of een stijve nek. Maar de kans is ook zeker aanwezig dat je ’s nachts wakker ligt, want met een pijnlijk hoofd of een nek die niet goed kan bewegen, is het lastig slapen.

Alhoewel dit soort klachten verschillende oorzaken kunnen hebben, is het altijd goed om eens te bekijken of ze wellicht met je hoofdkussen verband houden. Het zal je namelijk verbazen hoe vaak dit het geval is. Veel mensen kopen zo maar een kussen, doen er een leuke kussensloop omheen, en denken wel goed te zitten, of eigenlijk, te liggen. Dat er verschillende hoofdkussens zijn met ieder hun eigen eigenschappen, en dat de keuze voor het juiste hoofdkussen nauw samenhangt met de manier waarop je slaapt, en zelfs met hoe je gebouwd bent, daar staan zij niet bij stil.

Hoe slaap jij het liefst?

Om te bepalen welk soort hoofdkussen bij je past, is de manier waarop je het liefst slaapt een goed uitgangspunt. Slaap je het liefst op je buik? Dan heb je een plat kussen nodig, anders ligt je nek al snel in een rare knik. Een zacht, plat kussen, dat is wat je nodig hebt. Gebruik je een dergelijk kussen echter terwijl je liever op je zij of rug slaapt, dan zijn klachten bijna gegarandeerd. Je hebt dan echt een hoger kussen nodig, eentje die de holte van je nek goed opvult. Zeker als je brede schouders hebt en op je zij slaapt, is er heel wat hoogte nodig om ervoor te zorgen dat je schouders en hoofd op één lijn komen te liggen. Een te plat kussen zorgt ervoor dat je nek altijd in een hoek ligt, en dat is niet wat je wilt.

Goede kussenfabrikanten hebben altijd verschillende types in hun assortiment, om de meest voorkomende slaaphoudingen en soorten lichaamsbouw van het juiste kussen te kunnen voorzien. Een merk als Silvana hoofdkussen heeft bijvoorbeeld volop keuze. Zo kun je precies bepalen welk kussen het best bij jou past, welk kussen jou het best ondersteunt, zodat klachten hopelijk tot het verleden behoren.

Toon de 2 reacties
  1. Shelby Ingemi schreef:

    wonderful

  2. frolep rotrem schreef:

    Howdy! This post couldn’t be written any better! Reading through this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Fairly certain he will have a good read. Many thanks for sharing!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.