Veilig slapen met je smartphone

slapen met je smartphone

Nachtconsole voor stralingsvrij slapen met je smartphone

Veilig slapen met je smartphone, het kan! Veel mensen gebruiken hun smartphone niet alleen overdag, om te bellen, mailen en fotograferen, maar ook ’s nachts als wekker. Het is echter niet altijd bekend dat een smartphone een hoogfrequente straling afgeeft en continue contact zoekt met het basisstation of router.

Hoewel niet iedereen merkbaar last hoeft te hebben van deze straling, hebben diverse onderzoeken inmiddels een verband aangetoond met klachten als hoofdpijn, slapeloosheid, allergieën en zelfs gewrichtspijn. Met een nachtconsole van alpenden heb je geen last meer van deze straling, terwijl je wel gewoon ontvangst hebt. Zo kun je voortaan gerust met je mobieltje naast je bed in slaap vallen!

Pak in Juli 10% zomerkorting op de hele
Dormiente slaapcollectie

De nachtconsole is een stalen houder, geschikt voor vrijwel alle type smartphones, met een handgemaakte bodem en top van massief alpendennenhout. Van deze bijzondere houtsoort, ook wel arve genoemd, is de gezondheidsbevorderende werking jaren geleden al aangetoond. De console reduceert de schadelijke straling, terwijl je telefoon gewoon werkt en ’s nachts opgeladen kan worden dankzij de speciale kabeldoorgangen. Wetenschappelijk onderzoek door de BundesWehr Universiteit in München bevestigt zelfs dat de met de nachtconsole gerealiseerde stralingsreductie 100% bedraagt.

slapen met je smartphone

Advies World Health Organization(WHO)

In het dagelijks leven word je – letterlijk – omgeven door allerlei onzichtbare elektrische invloeden. Steeds als je een elektronisch apparaat aanzet, of het nu een radio, elektrisch deken, televisie of computer is, creëer je namelijk een elektromagnetisch veld. Deze velden, ook wel elektrosmog genoemd, kunnen de normale elektrische signalen van het lichaam verstoren, zoals je biologische klok of hartritme. Onderzoeken hebben inmiddels al aangetoond dat deze straling diverse klachten kan veroorzaken, variërend van concentratiestoornissen tot een hoge bloeddruk en chronische vermoeidheid. Er zijn zelfs sterke aanwijzingen dat er een verband is tussen elektromagnetische straling en het ontstaan van hersentumoren, afname van de zaadkwaliteit bij mannen en beïnvloeding van het ongeboren kind bij zwangere vrouwen. Om deze straling zoveel mogelijk te beperken, wordt door de World Health Organization (WHO) dan ook geadviseerd om het gebruik van mobiele telefoons te verminderen. Het is dan ook niet aan te raden om te slapen met een mobiele telefoon naast je bed, tenzij je je telefoon volledig uitzet of maatregelen neemt om de straling ervan te beperken.

Nóg beter slapen met je smartphone

De console wordt geleverd met een zakje alpenden houtschaafsel en een flesje etherische alpenden houtolie. Deze kan men desgewenst op de bovenzijde van de console strooien en sprenkelen, voor een nog betere nachtrust en een ontspannende dennengeur in de slaapkamer.

Verkoopprijs €69,95. Verkrijgbaar in zwart, wit en zilvergrijs.
Meer informatie: www.bedaffair.nl

Specialist in gezond slapen

Bedaffair is een no-nonsense winkel gespecialiseerd in gezond en verantwoord slapen. Hun filosofie luidt dat slaap de essentiële basis is voor zowel je lichamelijke als je geestelijke gezondheid. Belangrijke uitgangspunten zijn daarbij het gebruik van natuurlijke materialen, traditioneel ambachtelijk vakmanschap en het achterlaten van een zo klein mogelijke voetafdruk. Echter, zonder concessies te doen op uitstraling, kwaliteit of comfort. Oftewel: mooie betaalbare slaapproducten zonder chemisch luchtje of schuldgevoel.

Je kunt Bedaffair zowel online bezoeken via www.bedaffair.nl als in hun 140m2 grote showroom in Amsterdam-IJburg (Pedro de Medinalaan 89-91).

Meer over veilig slapen:

Ecologisch design voor je slaapkamer

Niets missen van onze Healthy tips & tricks?

Like onze Facebook-pagina en blijf op de hoogte, en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *