Bedaffair: niche in ecologisch slaapkamer design

bedaffair

Duurzaam slapen op een 100% ecologisch bed

De Amsterdamse niche beddenspecialist Bedaffair presenteert in februari 2016 vele nieuwe unieke design bedden van massief hout. De uniek ontworpen collectie wordt door vakkundige meubelmakers handgemaakt in Duitsland. Het niche bedrijf is gespecialiseerd in ecologisch slaapkamer design. En biedt een keur aan eco-luxe bedden, boxsprings en matrassen en ruime keuze aan bedpoten, hout-, stof-, en lederkleuren, hoofdborden, nachtkastjes, commodes en accessoires. Zo is het mogelijk dat de klant een volledig gepersonaliseerd bed kan samenstellen naar wens en behoefte. Uiteraard 100% ecologisch.

Door middel van de kleur van de houten, stoffen of leren bedomranding en/of hoofdborden is het mogelijk om de slaapkamer te laten aansluiten bij de laatste modetrends. De kleuren en stoffen kunnen worden toegepast op alle houten bedden en accessoires.

“De 22 jaar ervaring in natuurlijk slaapcomfort merken onze klanten aan de unieke gesprecialiseerde kennis van ons team.,” zegt Marjolein Vaders, mede-eigenaar en communicatiemanager bij Bedaffair. “Kennis over natuurlijke materialen, technische opbouw, slapen, slaaphouding tot de circulaire economie van een bed; dat gaat bij ons hand in hand. Arend, eigenaar en oprichter, is 20 jaar ambachtelijk beddenmaker geweest. Ik ben onderlegd in natuurgeneeskunde. Gezond en natuurlijk slapen is onze passie. Duurzaamheid en ecologie zit in ons hart.”

Duurzaam eco bed duur?
Een ecologisch bed is een niche product. Het wordt niet in massa geproduceerd, maar per klantorder. Het wordt in Nederland en in Duitsland geproduceerd, niet in Azië zoals China. Toch zijn de matrassen en bedden van Bedaffair niet duurder dan een in massa geproduceerd bed. Integendeel in veel gevallen, vergelijkbaar met bekende beddenmerken, ben je bij het bedrijf goedkoper uit. Ondanks dat wij biologisch gecertificeerde natuurlijke materialen verwerken en samenwerken met betrouwbare keurmerken, is een ecologisch ingerichte slaapkamer betaalbaar. Een gifvrij, handgemaakt eco matras start bij € 435,-. Een 100% ecologisch bed bij € 509,-.

Verkrijgbaarheid
Om een zo hoog mogelijke service te bieden kunnen consumenten veilig en makkelijk online bestellen via de webwinkel of de ruime showroom van Bedaffair bezoeken. In de winkel kan iedereen uitgebreid proefliggen, materialen voelen en comfortabel ecologisch slapen beleven. Bedaffair is gevestigd op Amsterdam-IJburg in Woon-warenhuis Design020 aan de Pedro de Medinalaan 89-91. Voor meer informatie: 020 – 303 1179.

showroom bed affair

Showroom Bedaffair

Over Bedaffair
Bedaffair is een zelfstandig Nederlands bedrijf met eigen ambachtelijke werkplaatsen in Nederland en Duitsland. Bedaffair is lekker slapen voor een mooiere toekomst. Bij ons betekent goed voor jezelf zorgen ook meteen goed voor je omgeving zorgen. Want aan deze bedden en matrassen zit geen chemisch luchtje. Wij vinden dat het anders kan en moet. Daarom kiezen wij voor de meest beproefde, natuurlijke materialen. En zorgen voor een zo klein mogelijke voetafdruk.

bedaffair eigenaren

Eigenaren Bedaffair

20 jaar geleden begonnen Arend en Marjolein Vaders met het ontwerpen en produceren van gerenommeerde Hollandse en nu ook Duitse comfortabele en verantwoorde bedden, is vanuit de overtuiging dat snel en goedkoop bedden produceren, ergens heel ver weg, een enorme negatieve impact heeft op je gezondheid en het milieu. Dat kan anders. We willen dat onze producten iets toevoegen: een gezond leven, een lange levensduur, hoge kwaliteit en welvaart voor de toeleveranciers in de handelsketen.

Weet waarop je slaapt
Heel veel mensen hebben geen idee waar ze precies op slapen. De meest verkochte matrassen zijn gemaakt van (koud)schuim, polyether of traagschuim. Dit bestaat uit chemische componenten, waarvan de grootste aardolie is. Om meerdere, voor de hand liggende redenen is dit niet gunstig voor het milieu. Bedaffair biedt een gezond en mooi alternatief, tegen zeer voordelige prijzen.

Bedaffair werkt samen met Nederlandse en Duitse ambachtsmensen, keuringsinstituten en gerenommeerde ontwerpers aan bedden met uitstekende ventilatie, ondersteuning en drukverlaging. Kennis van het slaapproces en van duurzame gifvrije materialen en technieken vormen de basis van het unieke Bedaffair comfort. Het vakmanschap, de toewijding en ervaring van de medewerkers staan borg voor duurzame kwaliteit en een hoge servicegraad. Meer informatie staat op www.bedaffair.nl.

Meer over ecologisch:
> Een onderbroek van hout? Straks wil je niet anders meer…
> Eco design-bedden; prijswinnend minimalisme van Bedaffair

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *