TONZON isoleert beter dan de norm

Verpakte lucht

De kruipruimte isoleren: De één zweert bij bodemisolatie, de ander meent dat PUR-schuim de oplossing is. Het vernieuwde energielabel schept hier duidelijkheid en schrijft de isolatiewaarden voor die aan verschillende oplossingen toegekend mogen worden. De hoogste isolatiewaarde wordt toegekend aan het systeem met TONZON Thermoskussens dat bovendien gepaard gaat met de laagste milieubelasting.

Door Nanny Schutte

Het Thermoskussen, een Nederlandse uitvinding, bereikt een maximaal effect met een minimale hoeveelheid materiaal en energie. Het is het eerste opvouwbare isolatiemateriaal ter wereld. De lucht die voor de isolatie nodig is, wordt pas op de plaats van bestemming in de Thermoskussens opgesloten. Vervoer en opslag blijft daardoor beperkt. Het Thermoskussen, waarin drie luchtkamers worden opgesloten, weegt 60 gram per m² (lichter dan krantenpapier), maar biedt toch een respectabele isolatiewaarde van minimaal Rc = 3,80 m²K/W. Het is het enige vloerisolatiemateriaal dat het DUBO-keur heeft verworven en is bovendien de enige vloerisolatie die vloeren warmer maakt dan de lucht erboven.

Vergelijk zelf!
Breng een isolatielaag aan op de bodem van een geventileerde kruipruimte – bij de bepaling van het energielabel mag niet meer dan Rc-waarde 0,90 m²K/W worden gerekend. De onderkant van de vloer verliest namelijk warmte door uitstraling naar de koude funderingsmuren en ventilatie met koude buitenlucht.
Spuit een 6 cm dikke laag PUR-schuim – de R-waarde die bij bepaling van het energielabel gerekend mag worden, is slechts 1,65 m²K/W. Wordt in het laboratorium nog een waarde van 2,50 m²K/W gehaald, in de praktijk wordt het gas waarmee is geschuimd verdrongen door gewone lucht, waardoor de isolatiewaarde daalt.
Aan vloeren die zijn geïsoleerd met TONZON Thermoskussen mag, als gemeld, een Rc-waarde van 3,80 m²K/W worden toegekend (een zgn. veilige waarde; de werkelijke isolatiewaarde is hoger), hoger dan de 2,50 m²K/W-norm die nu bij nieuwe woningen wordt gehanteerd.

Gemak dient de mens
Vloerisolatie maakt je huis comfortabeler en kan jaarlijks een besparing van 15-20% opleveren. Filmpjes op www.tonzon.nl maken duidelijk hoe de Thermoskussens gemakkelijk zelf of door een gespecialiseerd bedrijf aangebracht kunnen worden. Folie op de bodem van de kruipruimte voorkomt dat vocht vanuit de bodem de kruipruimte en vervolgens de woning intrekt.

Gratis lucht verpakt tot super isolerende lagen
TONZON heeft een slimme manier ontwikkeld om gratis lucht te verpakken tot super isolerende lagen. Behalve vloeren heeft het bedrijf ook perfecte oplossingen voor muren, daken, baden en radiatoren. In de praktijk is de besparing groter, omdat naadloos en kiervrij kan worden gewerkt zonder koudebruggen in de isolatielaag. Bovendien kan met minder ruimteverlies meer isolatiewaarde worden verkregen.

Warmteweerstand wordt uitgedrukt in een bepaalde R-waarde. Hoe hoger deze waarde, hoe beter dus de isolatie. Wanneer meerdere materialen of elementen worden gecombineerd, ontstaat de Rc-waarde, de warmteweerstand van de gehele constructie.

www.tonzon.nl

Toon de 6 reacties
  1. 127459 328709I truly enjoyed reading this site, this is excellent blog. 676420

  2. 32414 171984Quite fascinating subject , regards for putting up. 692101

  3. 465282 965727Wow, remarkable weblog structure! How long have you been running a blog for? you created running a weblog appear straightforward. The entire appear of your internet site is magnificent, neatly as the content material material! 18728

  4. meja qq schreef:

    633112 246385I enjoy the useful information you offer within your articles. 236337

  5. 99853 868270wonderful post. Neer knew this, thanks for letting me know. 574071

  6. buy cialis online safely schreef:

    hello guos 9128738516

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.