Uniek experiment voor de camera


TONZON maakt wel verschil.

zondag op TV.

Een woonboot is gebouwd op 2 betonnen bakken. Bij een bak is de vloer in de fabriek al geïsoleerd met wol. De vloer boven de andere bak is niet geïsoleerd. De bewoners voelen echter geen verschil tussen beide vloerdelen. Ook met een thermografische camera is geen verschil te zien (afbeelding 1). Wel is een koude baan te zien waar de betonnen randen van de beide bakken tegen elkaar aan zitten. De bewoners willen graag de vloer warmer hebben. Zij vragen zich af of TONZON wel verschil kan maken.

tonzon
Afbeelding 1
Er is een koude baan te zien waar de betonnen randen van de beide bakken tegen elkaar aan zitten.

Het experiment wordt uitgevoerd voor de TV camera. Enkele banen wol worden verwijderd en vervangen door Thermoskussens. Nu ontstaat er wel verschil (afbeelding 2). De banen met Thermoskussens zijn duidelijk warmer dan de met wol geïsoleerde banen. Ook onder het nog niet geïsoleerde deel is een stuk voorzien van Thermoskussens. Ook daar ontstaat een duidelijk verschil.

tonzon warmte instalatie
Afbeelding 2
De banen met Thermoskussens zijn duidelijk warmer dan de met wol geïsoleerde banen.

2e succes. De bewoner heeft zelf de buizen onder de vloer al geïsoleerd met gewone buisisolatie. Deze worden omwikkeld met TONZON Bandagefolie die de verdere uitstraling van warmte tegengaat. De bewoners melden spontaan dat het warme water nu veel heter bij de tappunten aankomt. Het omwikkelen is gefilmd met een infraroodvideocamera. Zie onderstaand youtube-filmpje. Dus ook hier laat TONZON zien verschil te kunnen maken. Het experiment wordt uitgezonden zondag 13 januari om 10.50 uur bij RTL4 in het programma Wist Je Dat? en zal worden herhaald zaterdag 19 januari om 9.30 uur.

Eerder liet TONZON al zien duidelijk het verschil te kunnen maken bij gewone houten en betonvloeren, bij vloeren met vloerverwarming en bij vloeren met luchtverwarming. De video over de unieke dubbele aanpak van de kruipruimte is op YouTube al meer dan 105.000 keer bekeken. Het opmerkelijke effect van de TONZON aanpak verklaart ook de vele positieve reacties van gebruikers en uitspraken die worden gedaan in interviews bij o.a. Dagblad Metro, Duurzaam Bouwloket en het blad van de Vereniging Eigenhuis.

klus je rijkTONZON is hoofsponsor van het programma Klus je Rijk. Daarin strijden drie gezinnen met elkaar wie zijn huis het energiezuinigst kan maken. De deelnemers mogen gratis gebruikmaken van TONZON isolatiematerialen. Het programma wordt in 8 delen uitgezonden bij RTL4. Dit weekend is de 2e aflevering. Zaterdag 16.25 uur met de herhaling op zondag om 12.25 uur. De kijkers kunnen gratis 50 m² TONZON vloerisolatie winnen, compleet aangebracht en wel.

www.tonzon.nl

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *