Wat zijn de beste vershoudbakjes van 2024?

Beste vershoudbakjes

In je keuken kun je op meerdere manieren naar een betere wereld streven. Je kunt in een zuinige kookplaat investeren, in duurzame voeding investeren én in de beste verhoudbakjes investeren. In de juiste vershoudbakjes hou je eten langer vers, waardoor je minder vaak eten weg hoeft te gooien. Dat is, wat ons betreft, toch wel het toppunt van duurzaamheid. Als elk huishouden voedselverspilling naar een minimum terug zou brengen, zou dat onwijs veel schelen voor onze prachtige aardbol. Voldoende reden voor ons om op zoek te gaan naar de beste vershoudbakjes van 2024.

Top 5 beste vershoudbakjes 2024:


1. KitchenBrothers Vershoudbakjes

De KitchenBrothers Vershoudbakjes zijn de beste vershoudbakjes van 2024. Deze set bestaat uit maar liefst 5 bakjes inclusief deksel. Doe de deksel stevig op dit bakje en hou het eten daarmee nóg langer vers. Deze vershoudbakjes zijn ook prima als meal prep bakjes te gebruiken en zijn 100% BPA-vrij. Wat wij een groot pluspunt vinden, is de geschiktheid voor in de vriezer, magnetron, oven en vaatwasser. Je hebt bij deze beste vershoudbakjes dus met geen enkele beperking te maken. Doordat elk bakje een inhoud van 1 liter heeft, heb je ook meer dan voldoende ruimte om al je voedingswaren op een duurzame manier te bewaren. Voor deze beste vershoudbakjes van 2024 betaal je slechts €29,99. Je betaalt ongerekend dus slechts €6 per vershoudbakje!

2. Strex Vershoudbakjes

€29,95
€34,95
Op voorraad
Bol.com

Als je veel vershoudbakjes wilt hebben, raden wij je de Strex Vershoudbakjes aan. Dit is namelijk een set van maar liefst 18 bakjes. Met deze complete set kun je alle mogelijke voedingswaren op een duurzame manier opbergen c.q. bewaren. Deze bakjes zijn ook geschikt voor in de magnetron, vaatwasser en vriezer. Wat ons ook erg aanspreekt, is dat het om 5 verschillende formaten gaat. Als je bijvoorbeeld een maaltijd in wilt vriezen, kun je dus altijd een geschikt bakje gebruiken. Voor deze set uitgebreide set van 18 bakjes betaal je slechts €29,99. Echt een geweldige prijs met het oog op de samenstelling van de set en de algemene kwaliteit. Deze vershoudbakjes beschikken over een makkelijk sluitsysteem én zijn stapelbaar. Ook in een kleinere keuken heb je dus veel aan de Strex Vershoudbakjes. Tot slot goed om te weten: deze vershoudbakjes zijn 100% lucht- en waterdicht!

3. HI NATURE™ Vershoudbakjes

Met de HI NATURE™ Vershoudbakjes doe je ook een prima aankoop. Het unieke aan deze vershoudbakjes is dat ze opvouwbaar zijn. Zolang je ze niet gebruikt, kun je ze dus compact opbergen in je keuken. Heb je ze wel nodig? Dan vouw je het bakje makkelijk uit, waarna je het bakje naar wens kunt gebruiken. De bakjes uit deze set (4 in totaal) zijn geschikt voor gebruik in de vriezer, magnetron en vaatwasser. Dankzij de siliconen deksel en afsluiting blijft het eten langdurig vers in deze bakjes. Deze vershoudbakjes zijn 100% BPA vrij, kunnen ook als meal prep bakjes gebruikt worden en zijn van een topkwaliteit. Dat laatste zie je niet direct aan het prijskaartje terug: ongeveer €25 voor de complete set.

4. Mepal Multikom Cirqula vershouddoos set

De Mepal Multikom Cirqula vershouddoos set is een geweldige set vershoudbakjes. Deze set bestaat uit drie verschillende bakjes. Deze bakjes zijn allemaal rond, maar hebben een andere inhoud: 350 ml, 750 ml en 1250 ml. Wil je liever meer vershoudbakjes hebben? Deze set is ook in andere uitvoeringen en samenstellingen te koop. Met deze vershoudbakjes kun je in ieder geval alle kanten op: ze zijn geschikt voor de vriezer, vaatwasser, koelkast en magnetron. Ook zijn ze volledig lucht-, water- en aromadicht. Verder zijn wij te spreken over het feit dat de Mepal Multikom Cirqula vershouddoos set van onbreekbaar materiaal gemaakt is. Dit komt de duurzaamheid uiteraard alleen maar ten goede!

5. Avalo Vershoudbakjes Glas

De Avalo Vershoudbakjes Glas zijn de beste glazen vershoudbakjes. Deze set bestaat uit 5 vershoudbakjes in dezelfde afmetingen en dus volledig van glas gemaakt. Je gaat hier eenvoudig voedselverspilling mee tegen, je geniet van de mogelijke stapelbaarheid en je geniet van de veelzijdigheid. Deze beste glazen vershoudbakjes zijn geschikt voor de vriezer, oven, magnetron en vaatwasser. Ook is het ideaal dat het deksel eenvoudig open en dicht gedaan kan worden. Doe je het deksel dicht? Dan komt er absoluut géén lucht in de bakjes terecht. Voor deze glazen vershoudbakjes betaal je ongeveer €35. Voor de begrippen van glazen vershoudbakjes vinden wij dat een meer dan interessant prijskaartje.

Wat zijn vershoudbakjes precies?

Vershoudbakjes zijn luchtdichte bakjes waarin je eten kunt bewaren. Heb je bijvoorbeeld wat eten na een maaltijd over? Schep dit eten in een vershoudbakje, doe het deksel goed dicht en zet het bakje in de vriezer of koelkast. Na een x aantal dagen kun je deze maaltijd alsnog opeten. Je gaat hierdoor dus uiterst zuinig – en slim – met eten over.

Voor de vershoudbakjes bestaan inmiddels meerdere benamingen. Veel merken benoemen bovenstaande bakjes namelijk ook als meal prep bakjes. Het is goed om te weten dat deze beide termen precies hetzelfde betekenen.

Wat zijn de voordelen van vershoudbakjes?

Het team van Debeterewereld.nl is de volgende mening toegedaan: geen een huishouden kan zonder vershoudbakjes. Zeker in de huidige tijden geniet je met de juiste vershoudbakjes van belangrijke voordelen:

  • Eten blijft langer vers. Het belangrijkste kenmerk van vershoudbakjes is de luchtdichtheid. Er kan geen lucht bij het eten komen, waardoor het eten (veel) langer vers blijft. Ideaal dus als je eten voor een langere periode wilt bewaren.
  • Veelzijdig te gebruiken. De betere vershoudbakjes zijn ook nog veelzijdig te gebruiken. Dit komt onder meer doordat ze geschikt zijn voor in de vriezer en koelkast. Als je het eten uit de bakjes op wilt warmen, is dat ook direct mogelijk. De meeste bakjes zijn namelijk oven- en magnetronbestendig. De veelzijdigheid is ook nog aan de inhoud te danken: je kunt bijvoorbeeld voor een complete set van vershoudbakjes met een verschillende inhoud gaan.
  • Je bespaart geld. Door in de beste vershoudbakjes te investeren, bespaar je ook nog geld. Hoe dan? Nou, je kunt eten langer bewaren en je kunt eten invriezen. Je hoeft hierdoor minder vaak eten te kopen en kunt bijvoorbeeld kliekjes eenvoudig bewaren en opwarmen. Je geeft hierdoor onder aan de streep minder geld aan eten uit.
  • Ontzettend duurzaam. Uiteraard zijn vershoudbakjes ook super duurzaam. Ze brengen voedselverspilling naar een veel lager niveau en gaan ook nog eens jarenlang mee.
  • Veel gebruiksgemak. Met de beste vershoudbakjes geniet je ook nog van veel gebruiksgemak. Zo kun je het deksel makkelijk open en dicht doen, geniet je van een luchtdichte afdichting en geniet je van stapelbaarheid.
Beste vershoudbakjes

Hoe vind je de beste vershoudbakjes?

We gaven het eerder al aan: goede vershoudbakjes zijn voor elk huishouden duurzaam. Het leven is al duur genoeg, dus ga vooral zo zuinig mogelijk met voedsel om. Dit bespaart geld en je bent hierdoor ook nog eens duurzaam bezig.

Voordat het zover is, moet je op zoek gaan naar de beste vershoudbakjes voor in je keuken. Daarvoor raden wij je aan om goed op onderstaande punten te letten.

Materiaal

Je hebt allereerst met het materiaal van de vershoudbakjes te maken. Ga je voor de beste vershoudbakjes van siliconen/plastic? Of gaat je voorkeur uit naar de beste glazen vershoudbakjes? Voor beide materialen valt absoluut iets te zeggen.

Op dit gebied kunnen wij dan ook maar één ding aanraden: bepaal voor jezelf goed hoe en waarvoor je de vershoudbakjes wilt gebruiken. Als je dat weet, kun je makkelijker een vergelijking tussen deze beide materialen maken.

Aantal bakjes & inhoud

Je hebt ten tweede ook met het aantal vershoudbakjes te maken. Heb je voldoende aan een set van 3 of 4 vershoudbakjes? Of wil je direct kiezen voor een set van 18 bakjes? De keuze is op dit gebied echt eindeloos. Denk ook hiervoor goed over het gewenste gebruik na.

Daarbij heb je ook nog met de inhoud te maken. Het aantal bakjes en de inhoud hiervan is bepalend voor de hoeveelheid eten die je in de bakjes op kunt bergen. Ook de inhoud moet je dus goed afstemmen op het door jou gewenste gebruik.

Samenstelling

Je hebt ten derde met de totale samenstelling van de vershoudbakjes te maken. Hiermee doelen we onder meer op de volgende eigenschappen:

  • Deksel. Wat voor deksel heeft het vershoudbakje en hoe kun je dit deksel open en dicht maken? Uiteraard moet het een 100% luchtdicht deksel zijn.
  • Vorm. Je hebt ook nog met de vorm van de vershoudbakjes te maken. Ga je voor ronde bakjes? Of gaat je voorkeur uit naar rechthoekige- of vierkante bakjes? De keuze is reuze én volledig aan jou.
  • Stapelbaarheid. In het verlengde van de vorm kun je ook nog naar de stapelbaarheid kijken. Veel vershoudbakjes zijn stapelbaar, waardoor ze eenvoudig in je vriezer of koelkast op te stapelen zijn. Dat bespaart weer een hoop ruimte.

Geschiktheid

Je hebt ten vierde met de geschiktheid van de vershoudbakjes te maken. Hiermee doelen we vooral op de manier hoe je de bakjes kunt bewaren: kun je dit in de koelkast én vriezer doen?

Ook gaat het om het reinigen van de vershoudbakjes. De betere bakjes zijn vaatwasserbestendig, waardoor je weinig omkijken naar het reinigen hebt.

Wil je direct het eten uit het vershoudbakje op kunnen warmen? Dan moet je even checken of het bakje oven- en magnetronbestendig is. Bij de beste verhoudbakjes is dat sowieso het geval.

Kwaliteit

Je hebt ten vijfde met de kwaliteit te maken. Dit vinden wij persoonlijk één van de belangrijkste aandachtspunten. Dit heeft puur met de kwaliteitsverschillen in het huidige aanbod te maken. Sommige vershoudbakjes zijn van een matige kwaliteit, waardoor je er pakweg 1 jaar mee doet.

Kies je echter voor de beste vershoudbakjes uit onze top 5? Dan ben je verzekerd van een jarenlange levensduur. Dit is uiteraard duurzaam en dé reden waarom wij je aanraden om vooral voor de beste vershoudbakjes te gaan.

Prijs

Tot slot heb je ook nog met de prijs te maken. Dit vinden wij zelf een minder belangrijk punt, aangezien je voor kwaliteit altijd moet betalen. Het is daardoor logisch dat je voor de beste vershoudbakjes iets meer geld uit moet geven.

Daarnaast ga je met goede vershoudbakjes geld besparen. Dit komt puur doordat je zuiniger met eten omgaat en dus de kosten voor boodschappen omlaag brengt.

Veelgestelde vragen over vershoudbakjes

Waarom zijn vershoudbakjes handig voor het bewaren van voedsel?

Vershoudbakjes zijn handig omdat ze je helpen voedsel langer vers te houden door een luchtdichte afsluiting te bieden. Dit vermindert de kans op bederf en verspilling. Ze zijn ook ideaal voor het organiseren van je koelkast, omdat je restjes en voorbereide maaltijden overzichtelijk kunt opbergen en gemakkelijk kunt terugvinden.

Van welke materialen zijn vershoudbakjes gemaakt en wat zijn de voordelen van elk materiaal?

Vershoudbakjes zijn meestal gemaakt van plastic, glas, of roestvrij staal. Plastic bakjes zijn licht en vaak goedkoper, maar kunnen na verloop van tijd vlekken en geuren absorberen. Glazen bakjes zijn duurzaam, vlekbestendig en kunnen veilig in de magnetron en oven worden gebruikt. Roestvrijstalen bakjes zijn stevig, gaan lang mee en zijn een goede keuze voor het bewaren van zure of gekruide voedingsmiddelen, omdat ze geen geuren of smaken absorberen.

Hoe kun je vershoudbakjes het beste schoonmaken?

De meeste vershoudbakjes kunnen veilig in de vaatwasser worden gereinigd. Voor hardnekkige vlekken en geuren kun je een mengsel van baking soda en water gebruiken om de bakjes in te weken voordat je ze schoonmaakt. Zorg ervoor dat je deksels en rubberen afdichtingen goed schoonmaakt om bacteriegroei te voorkomen. Als je de bakjes met de hand afwast, gebruik dan warm water en een mild afwasmiddel.

Hoe kies je de juiste maat vershoudbakjes voor je behoeften?

Bij het kiezen van de juiste maat vershoudbakjes is het belangrijk om na te denken over de soorten voedsel die je wilt bewaren en de hoeveelheden die je meestal kookt. Kleinere bakjes zijn handig voor sauzen en restjes, terwijl grotere bakjes geschikt zijn voor maaltijden en grotere hoeveelheden. Het is ook handig om een set met verschillende maten te hebben, zodat je altijd een geschikte bakje hebt voor wat je nodig hebt.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *