In vervoering met ‘Stinky Beans’ [blog]

Duurzame boontjes van Eco Candle Co voor een lekker geurend huis

Door onze vaste blogger Lindy

Vandaag bracht de postbode mij een bijzondere verrassing onder de naam ‘stinky beans’. Dat klinkt misschien niet zo lekker op het eerste gezicht maar maak je geen zorgen, het ruikt weldadig. Stinky beans zijn boontjes van het merk Eco Candle Co die je bovenop een brandertje legt (te krijgen bij Eco Shopper, de webshop heeft mooie roomwitte branders met bloemdesign) en door de warmte van het kaarslicht verspreiden de boontjes een heerlijk aroma. De stinky beans worden van soja gemaakt in de Verenigde Staten en worden in Noord-Amerika ook gebruikt door duurzame restaurants. Het leuke van de boontjes is dat je ook verschillende geuren door elkaar heen kunt mengen, waardoor je een eigen aroma kunt ontwerpen. De stinky beans zijn te verkrijgen in een heleboel varianten; van Baby’s Butt to Tahitian vanilla. De mijne doen mij denken aan mint en citroen. Wist je trouwens dat Eco Shopper in Zoetermeer (importeur van Eco Candle Co) een experience centre heeft waar je alle producten persoonlijk kunt beleven?

Santa’s pipe
Over beleven gesproken: ook de eerlijke kaarsen van Eco Candle Co, die ik voor deze editie mocht testen, zijn een belevenis. De eco candle is namelijk gemaakt van soja wax en is te krijgen in vrolijke kleuren. Ze zitten in een mooi glaasje en zijn daardoor ook erg leuk om cadeau te geven. Wist je trouwens dat deze kaarsen ook kosher zijn, compleet veilig voor mensen met allergieën en dat je met jouw aankoop de boeren in Noord-Amerika steunt? De geurstokjes van Eco Candle Co zijn ook om over naar huis te schrijven. De geur is duidelijk te ruiken maar tegelijkertijd niet zo sterk dat het te overheersend is. Voor mij precies de juiste balans. Wat dacht je van sleigh reide of santa’s pipe? Van dat soort mooie benamingen word ik al meteen blij. Nu de lente onderweg is moeten we nog even genieten van winters cocoonen, jezelf behaaglijk maken in huis met kaarsen, dekens, heerlijke aroma’s en een glas biologische wijn. Wel had ik  verwacht dat de kaars meer branduren zou hebben maar het grote voordeel van natuurlijke kaarsen is wel dat je geen schadelijke stoffen inadement. Bovendien hoef je de ramen minder vaak te zemen want die worden niet zwart door deze kaarsen. En daar ben ik dan wel erg blij mee wat ramen zemen in de winterse kou is niet mijn hobby 🙂

eco-test_30 eco-test_23

Testoordeel
Mooie producten in heerlijke geuren en prachtige kleuren. Vooral de smeltboontjes waren voor mij een nieuwe belevenis. Fijn trouwens dat Eco Candle Co veel gebruikt maakt van verpakkingen gemaakt van gerecycelde materialen. Omdat Eco Candle Co een Amerikaans merk is, heb je meteen iets unieks in huis, zonder dat je daardoor in een vliegtuig hoeft te stappen 🙂 Dat heeft Eco Shopper al voor je gedaan. Ook leuk om cadeau te geven!

www.eco-shopper.nl en www.ecocandleco.com

Lees ook:
Je huis schoon met Better Life

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *