Wat zijn de beste wasbare luiers van 2024?

beste wasbare luiers

Een jonge baby verbruikt probleemloos 10 luiers per dag. Of nog meer zelfs. Je kunt je vast inbeelden dat baby’s hierdoor van grote invloed zijn op de grootte van de vuilnisbelt. Gelukkig zijn er meerdere mogelijkheden om het ‘baby afval’ te beperken. Zo is ons testpanel op zoek gegaan naar de beste wasbare luiers van 2024. Door deze luiers te gebruiken, hoef je plots niet meer 10 luiers per dag te gebruiken en weg te gooien. Ideaal, niet waar? Bij Debeterewereld.nl zijn wij in ieder geval voorstander van wasbare luiers!

Top 5 beste wasbare luiers van 2024:

1. BonBini’s wasbare luiers

Ons testpanel is het unaniem met elkaar eens: de BonBini’s wasbare luiers zijn de beste wasbare luiers van 2024. Deze luiers hebben een dubbele antilek preventie, zijn van handige drukknoopjes voorzien en zijn ook nog naar wens te verstellen. Je baby maakt hierdoor geruime tijd gebruik van deze wasbare luiers. Deze luiers zijn oprecht duurzaam, aangezien ze dus jarenlang mee gaan. Je hoeft niet voortdurend de luiers weg te gooien, maar je hoeft alleen maar de BonBini’s wasbare luiers regelmatig te wassen. Het advies van ons testpanel is om direct meerdere van deze wasbare luiers in één keer te bestellen. Je geniet daarmee van nog meer gemak, de gewenste duurzaamheid én een extra korting bij Bol.

2. Bababoe Wasbare luier

De Bababoe Wasbare luier is ook zeer zeker een aanrader. Deze wasbare luiers is van een unieke bamboe inlegger voorzien, waardoor deze luier goed schoon te maken is. Bijkomend voordeel is dat dit materiaal uitermate comfortabel voor je baby aanvoelt. Deze wasbare luier groeit ook nog met je kind mee, is lekker zacht en houdt veel vocht vast. Daarnaast is het ideaal dat de Bababoe Wasbare luier van een dubbele lekgoot voorzien is. Dit biedt extra veiligheid tegen het potentieel lekker van de luier. Het duurzame karakter is uiteraard ook bij deze wasbare luier aanwezig. Al met al zijn wij bij Debeterewereld.nl uitermate te spreken over deze wasbare luier van Bababoe!

3. HappyBear Pocketluier Denim

De HappyBear Pocketluier Denim is om meerdere redenen een aanrader. Ten eerste is dit een wasbare luier met een unieke uitstraling; het is net alsof je naar een spijkerbroek kijkt. In werkelijkheid gaat het om een luier die je makkelijk kunt wassen en hierdoor eindeloos kunt hergebruiken. Ten tweede is het ideaal dat deze wasbare luier jarenlang te gebruiken is. Deze luier is geschikt vanaf het moment van geboorte tot aan het moment van zindelijkheid. Ten derde zijn wij te spreken over de dubbele lekgoten, waarmee de kans op doorlekken des te verder verkleind is. De HappyBear Pocketluier Denim kun je prima combineren met zogeheten inleggers en boosters. Deze onderdelen vangen al het vocht op en zijn dus perfect te hergebruiken. Al met al een geweldige wasbare luier!

4. TotsBots Easyfit Ten in the bed

De TotsBots Easyfit Ten in the bed is het toppunt van duurzaamheid. Deze wasbare luier is namelijk OEKO-TEX Standard 100 gecertificeerd, is van een bamboe binnenlaag voorzien en is naar wens te verstellen. Deze wasbare luier is hierdoor moeiteloos jarenlang te gebruiken. Tijdens deze lange levensduur geniet je van de gewenste duurzaamheid én van een aanzienlijke besparing. Je hoeft immers niet continu nieuwe luiers te kopen. Je baby geniet ondertussen van het gewenste comfort en va neen lekker zittende luier. Het is overigens mogelijk om een booster (een bamboe inlegger) extra te gebruiken, waarmee deze wasbare luier nog meer vocht op kan nemen. Het leuke design is de klap op de vuurpijl bij de TotsBots Easyfit Ten in the bed.

5. BonBini’s luiers

€39,99
Op voorraad
Bol.com

De beste wasbare luier is van het merk BonBini’s, zoals je hierboven al hebt kunnen lezen. Ook over de BonBini’s luiers zijn wij echter te spreken. Dit komt onder meer doordat dit een 3-pack is; je krijgt maar liefst 3 wasbare luiers tot je beschikking. Deze luiers hebben allemaal een leuk design, zijn naar wens te verstellen en hebben een hoge vochtopname. Uiteraard zitten ze ook nog heerlijk en voelen ze zacht aan voor de toch wel gevoelige huid van je baby. Voor deze set van 3 wasbare luiers betaal je ongeveer €40; dit komt neer op net iets meer dan €13 per stuk. Een geweldige prijs, mede met het oog op de duurzaamheid en kostenbesparing op de lange termijn!

Wat zijn wasbare luiers precies?

Wasbare luiers zijn de tegenhangers van normale luiers. Normale luiers moet je na elk gebruik weggooien, waardoor ze behoorlijk belastend voor het milieu zijn. Ook bevatten normale luiers veel plastic; daar wil je de huid van je baby eigenlijk niet mee in aanraking laten komen.

Wasbare luiers zijn na gebruik eenvoudig te wassen. Dit geldt voor de luier zelf, maar ook voor de zogeheten inlegger. Dat is een extra ‘onderdeel’ dat je in de luier legt en vervolgens al het vocht opvangt. Deze onderlegger is in de meeste gevallen van bamboe gemaakt, waardoor dit uiterst comfortabel voor je baby aanvoelt.

Wat zijn de voordelen van wasbare luiers?

Wat ons betreft zou idealiter elke ouder voor wasbare luiers moeten kiezen. Als je bijvoorbeeld voor de beste wasbare luiers uit onze top 5 kiest, geniet je van talloze voordelen:

  • Minder afval. Door voor wasbare luiers te kiezen, breng je je afvalhoeveelheid aanzienlijk omlaag. Je hoeft immers niet meer een grote hoeveelheid luiers weg te gooien. In plaats daarvan hergebruik je de wasbare luier. Zoals eerder al aangegeven, verbruikt een baby probleemloos 10 luiers op 1 dag. Gebruik je de wasbare luier een mand lang? Dan hoef je dus 300 luiers minder weg te gooien!
  • Interessante kostenbesparing. Verstandige ouders kopen luiers altijd in de aanbieding. Nog verstandigere ouders kopen wasbare luiers. Met wasbare luiers bespaar je namelijk behoorlijk veel geld ten opzichte van normale luiers. Voor de beste wasbare luiers uit onze top 5 betaal je slechts €14,99. Voor dat bedrag heb je misschien één verpakking van luiers waar je maximaal 1 maand mee kunt doen. Al na een maand heb je dus de investering in de wasbare luiers terugverdiend.
  • Uiterst comfortabel voor je baby. Je baby geeft zelf ook de voorkeur aan wasbare luiers. Dat is althans bij de meeste baby’s het geval, aangezien wasbare luiers van zacht en natuurlijk materiaal zijn gemaakt. Daar is bij de plastic wegwerpbare luiers in mindere mate sprake van. Ook die luiers zijn zacht, maar kunnen wel irritaties aan de huid veroorzaken. Daar hoef je bij goede wasbare luiers niet bang voor te zijn.
  • Gaan jarenlang mee. Goede wasbare luiers gaan jarenlang mee. Dit heeft dus met de gebruikte materialen en wasbaarheid te maken, maar ook met de verstelbaarheid. De betere varianten zijn van handige verstelmogelijkheden voorzien, waardoor ze meegroeien met je baby. Dit komt zowel de duurzaamheid als de kostenbesparing dus verder ten goede!
beste wasbare luiers

Hoe vind je de beste wasbare luiers?

Spreekt het principe van wasbare luiers je aan? Dan ben je zeker niet de enige! Meer en meer ouders maken een bewuste keuze voor wasbare luiers. De juiste keuze wat betreft ons testpanel, gezien de vele voordelen van goede wasbare luiers.

Voordat je van deze voordelen kunt genieten, moet je op zoek gaan naar de beste wasbare luiers. Het testpanel van Debeterewereld.nl raadt graag aan om goed op onderstaande punten te letten. Aan de hand van deze aandachtspunten vind je snel de beste wasbare luiers voor je baby.

Materiaal

Ten eerste wijzen wij je graag op het materiaal van de wasbare luiers. Kies altijd voor luiers van katoen of bamboe. Of voor een combinatie van deze materialen. Dit zijn namelijk de meest duurzame materialen. Ook zijn dit materialen met een hoog absorptievermogen.

Absorptievermogen

Ten tweede moet je even goed naar het absorptievermogen kijken. Des te hoger het absorptievermogen is, des te meer vocht de luiers op kunnen vangen. Dat is precies wat je wilt.

Bonustip: check ook of je van een extra inlegger (of booster) gebruik kunt maken. Hiermee kun je het absorptievermogen verder vergroten en daarmee de wasbare luiers des te comfortabeler en prettiger maken.

Maat

Ten derde heb je nog met de maat van de wasbare luiers te maken. Dit zou je even goed op de leeftijd – en het gewicht – van je baby af moeten stemmen. Maar, je kunt dit ook zo makkelijk mogelijk voor jezelf maken. Hoe? Door gewoon voor verstelbare wasbare luiers te gaan. Deze luiers gaan jarenlang mee en groeien als het ware mee met je kind. Dát is precies wat je wilt.

Bonustip: ga goed na of de wasbare luier over drukknoopjes beschikt. Check ook goed of je de wasbare luier naar wens kunt verstellen en daarmee passend kunt maken voor je kind.

Design

Ten vierde is het leuk om goed naar het design van de wasbare luiers te kijken. Zoals bovenstaande 5 soorten wasbare luiers duidelijk laten zien, heeft elke wasbare luier een andere vormgeving. Bepaal daarom goed op dit gebied waar je voorkeur naar uitgaat en welk design je leuk vindt.

Prijs & aantal wasbare luiers

Tot slot heb je nog met twee belangrijke punten te maken: de prijs en het aantal luiers. Dit zijn twee zaken die je goed op elkaar af moet stemmen.

Wat ons betreft investeer je sowieso in de beste wasbare luiers. Daar heb je op termijn het meeste aan, terwijl je voor kwaliteit ook altijd moet betalen. Daarnaast adviseren wij je om direct meerdere wasbare luiers te kopen. Dit levert op termijn extra veel gemak op en kan kostentechnisch ongetwijfeld uit. De tijden als (kersverse) ouder zijn immers al prijzig genoeg. Die €15 per wasbare luier extra kan er vast nog wel van af!

Veelgestelde vragen over wasbare luiers

Hoe vaak moet je wasbare luiers wassen?

Je wast wasbare luiers om de 2 tot 3 dagen. Dit helpt om geurtjes, bacteriegroei en vlekken te voorkomen. Zorg ervoor dat je een volle maar niet overvolle wasmachine hebt, zodat de luiers goed schoon worden en goed kunnen spoelen.

Wat is de beste manier om wasbare luiers op te bergen voordat je ze wast?

Bewaar gebruikte wasbare luiers in een speciaal daarvoor bestemde luieremmer of een waterdichte luierzak. Deze methodes helpen om geurtjes te beheersen en het gemakkelijk te maken om de luiers naar de wasmachine te vervoeren. Voeg geen water toe aan de emmer, want dit kan leiden tot de groei van bacteriën.

Kun je wasbare luiers drogen in de droger?

Ja, je kunt wasbare luiers in de droger doen, maar gebruik een lage temperatuurinstelling om de levensduur van de luiers te verlengen. Te hoge temperaturen kunnen elastieken en waterdichte lagen beschadigen. Het is ook een optie om de luiers aan de lucht te laten drogen, wat energie bespaart en de luiers kan helpen langer mee te gaan.

Hoe kies je de juiste maat wasbare luier voor je baby?

Kies wasbare luiers die verstelbaar zijn, vaak door middel van drukknopen of klittenband aan de voorkant van de luier. Deze aanpassingen stellen je in staat om de luier aan te passen aan de groei van je baby. Begin met een proefpakket of een paar verschillende merken en maten om te zien wat het beste werkt voor de bouw en de behoeften van je baby.

Andere producten voor een duurzaam leven

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *