Wat jíj voor de Ander kan doen, en de ander voor Jou!

Een samenleving waarbij respect en compassie centraal staan

Op 1 maart is het Nationale Complimentendag, op 21 en 22e van die maand ‘NLdoet’, en later in het jaar Burendag. Zomaar een aantal initiatieven die zich richten op het samen leven op een prettige manier, waarbij waarden als wederzijds respect en compassie centraal staan.

Dagen die ons even stil laten staan bij onze rol in de samenleving, in onze straat, op het werk, in de buurt waarin we wonen. Want er zijn allerlei dingen die wij kunnen doen om een verschil te maken, van een compliment geven tot het samen opknappen van een kinderboerderij.

Compassie
Een belangrijke onderliggende waarde van dagen als deze is compassie. Compassie kan worden omschreven als jouw bereidheid om naast de ander te staan en iets voor de ander te betekenen zonder dat je daar direct iets voor terug verwacht.
En natúúrlijk word je er zelf ook beter van: ‘wie goed doet, goed ontmoet’ geldt als algemene stelregel, acties met een karmische werking. Daarnaast is het goed voor je CV, sociale contacten en leer je bijvoorbeeld andere culturen een beetje kennen.

Doe of help mee.., of wordt geholpen
NLdoet en Burendag, beide georganiseerd vanuit het Oranje Fonds zijn bekende én succesvolle initiatieven. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland en Burendag is een geweldig initiatief om nieuwe contacten te leggen, eenzaamheid tegen te gaan en verbinding in de buurt te bevorderen.

WeHelpen.nl is een initiatief dat nu ruim 1 jaar bestaat en maakt helpen, geholpen worden en hulp organiseren heel eenvoudig. Hoe meer mensen zich aansluiten, hoe groter de sociale impact.

Wil jij wat voor een ander doen.., of wil je dat een ander iets voor jou doet? Kijk dan op de volgende websites:

www.nationalecomplimentendag.nl

www.nldoet.nl

www.burendag.nl

www.wehelpen.nl

 Door Lindy Bontenbal

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *