De industriële meubels die je moet hebben!

Ben jij bezig met het inrichten of herinrichten van jouw huis? Dan wil je natuurlijk je favoriete stijl terug laten komen. Op dit moment is de industriële inrichting een stijl die je veel terug ziet in huis. Deze vormgeving gaat ook goed samen met andere stijlen. Ben jij benieuwd wat voor meubels met een industrieel design jij in je huis kan plaatsen? Wij hebben onze favorieten voor je op een rij gezet.

De industriële kast in huis

Het eerste meubel die we gaan uitlichten is de stoere industriële kast. Deze komt in vele soorten en maten. De kasten zijn vaak van robuust hout gemaakt, in combinatie met gecoat metaal. Dit is ook kenmerkend voor deze stijl. Door de natuurlijke materialen en neutrale kleuren past deze stijl goed in veel interieurs.

Een industrieel nachtkastje naast je bed

De industriële stijl kan je terugvinden in iedere kamer van je huis. Hiermee bedoelen wij ook je slaapkamer. Ondanks dat deze stijl een robuuste en stoere uitstraling heeft, betekent dit niet dat het ook rust kan uitstralen. De nachtkastjes met industrieel design kunnen zowel van een grover design zijn of juist van eenvoud.

Binnen deze vormgeving vind je voornamelijk zwarte, gecoate poten met een ijzeren kastje erop gemonteerd. Deze kast kan wat robuuster zijn of juist erg subtiel. Daardoor kan je met deze stijl veel kanten op en vind je altijd een nachtkastje die in jouw slaapkamer past. Door de natuurlijke producten die gebruikt worden geeft het je ruimte een kalme uitstraling.

Een boekenkast met industrieel design

Een kast die prachtig in je woonkamer of studieruimte gaat staan is de boekenkast. Door een boekenkast in industrieel design toe te voegen aan je interieur krijg je direct een eyecatcher in de kamer. Je hebt ook verschillende types binnen dit meubel. Zo kan je kiezen tussen een open, een gesloten of een gemixte kast.

Wil jij je favoriete boeken en decoraties displayen in een kast die ze extra mooi laat lijken? Kies dan voor een industrieel vormgegeven boekenkast. Door het strakke design met hout en metaal vallen je geliefde spulletjes nog meer op. Neem een kast met deurtjes om nog wat troepjes weg te werken.

Zet je tv op een prachtig industrieel meubel

Zit jij op een relaxte avond graag tv te kijken? Maak het beeld dan nog mooier door het tv meubel te upgraden naar een industriële vormgeving. Het kijkt toch net wat lekkerder wanneer je een mooi meubel eronder hebt. Ga jij voor licht of donker hout in combinatie met zwart.

Zet je tv op een industrieel design en maak deze hoek de eyecatcher van je huis. De meubels met deze vormgeving zijn zeer geschikt in iedere kamer en maken alles net een beetje mooier. Zelf een praktische kast als een tv meubel kan je inrichting net wat sfeervoller maken.

Je favoriete wijn in een robuuste, industriële kast

Houd jij wel van een lekker glaasje wijn? Dan heb je vast een paar flesjes in huis liggen. Deze wil je natuurlijk mooi uitstallen. Dat kan! Een industriële wijnkast zorgt ervoor dat mooie wijnflessen op een stijlvolle manier worden neergelegd. Er zijn ook wijnkasten met een industrieel design waar ook je wijnglazen aan kunnen hangen. Met zo’n kast ben jij direct klaar voor een lekker wijntje, of je nu alleen of met iemand een glaasje pakt.

Een industriële bank is mooi en comfortabel

De industriële kasten zijn een mooie aanwinst in je huis, maar ook een industriële bank is een musthave. Deze bank kenmerkt zich door een mooi leren, suède of velvet stof die in meerdere kleuren verkrijgbaar is. Binnen deze stijl zijn het de kleuren antraciet, zwart, bruin en cognac die je veel voorbij ziet komen. 

Een industriële bank kenmerkt zich verder nog door de poten die je in het onderstel vindt. Vaak zijn dit zwart gecoate poten van metaal. Deze kunnen in een u-vorm onder de bank zitten of als losse pootjes. Deze details zijn de kenmerken voor het industriële. Ook zijn deze banken super comfortabel en zou je het liefst de hele dag hier willen zitten.

Een industriële eetkamer

Wanneer je de woonkamer helemaal hebt ingericht met je favoriete meubels is het tijd voor de eetkamer. Ook hier kan je met veel industriële details werken.

De eetkamerstoelen met een industrieel design

Zo vind je eetkamerstoelen in deze stijl die, net als de bank, van natuurlijke materialen zijn gemaakt en met een robuuste, maar warme uitstraling. De stoelen zijn ook verkrijgbaar in verschillende vormen en types, waardoor er altijd een bij jou past. Daarnaast zijn ze ook heerlijk om een paar uur in te zitten als je aan het tafelen bent.

Tafels om van te houden

Over tafels gesproken, de industriële eettafel kan ook niet ontbreken wanneer je, net als wij, gek bent op deze stijl! Hierbij wordt er gebruik gemaakt van grof, robuust en vaak onbewerkt hout. Deze zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en daarom ook erg passend in ieder interieur. De poten zijn weer afgewerkt met zwarte coating. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder de u- en de x-vorm. Vaak kan jij een tafel helemaal samenstellen zoals je zelf wilt. Kies de vorm, grootte, hout en poten zelf en wordt weer verliefd op je eetkamer.

De industriële look door heel je woning

Ben jij ook net zo’n fan van deze oude, industriële look? Zoals je hierboven kan lezen is er altijd een item die in je huis past. Het matcht goed met andere interieur stijlen en geeft de ruimte extra sfeer en warmte. Ga jij voor een mooie kast of wil jij deze vormgeving liever terugzien in je eetkamer? Wij zijn het erover eens dat deze stijl niet mag ontbreken in je huis!

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.