Bagels & Beans opent vrijplaats aan het IJ

bagels-beans

21 mei, IJDock - Amsterdam

Op 21 mei meert Bagels & Beans aan op IJDock in Amsterdam. De 61ste vestiging is een bijzondere. Naast de verse koffie, bagels, salades en sappen waar de geluksbrengers om bekendstaan, is er met workshops, een podium en een inspiratieontbijt ook ruimte voor experiment en onderzoek.

Achttien jaar bestaat Bagels & Beans nu. Achttien, het is de leeftijd waarop je gaat experimenteren. De winkel voor koffie, bagels en geluk was altijd al opvallend anders. Dus als die gaat experimenteren, staat ons vast wat te wachten. Een concept- of flagshipstore wil Ronald Bakker, oprichter van Bagels & Beans, het echter niet noemen: ‘In onze vestiging op IJDock komt samen wat we de afgelopen jaren hebben geleerd. Maar het is ook een plek om nieuwe dingen te testen en uit te proberen. Een vrijplaats.’

Inspiratieontbijt
Wat kunnen we verwachten in de vrijplaats, misschien die 3D-printer waarmee Bagels & Beans onlangs in het nieuws was? Daar hoeven we volgens Ronald niet op te rekenen: ‘We gaan geen bagels printen, dat was een 1 aprilgrap. Wat we wel gaan doen? Om te beginnen zullen we in de vestiging zelf koffie branden. De koffie die we daar schenken, is dus echt zo vers als koffie maar zijn kan.’
Ronald vervolgt: ‘Daarnaast gaan we workshops organiseren over onderwerpen die passen bij Bagels & Beans. Betrokken, maar zonder dat belerende vingertje. Er is een podium voor sprekers, kunst en muziek. De maandagochtend reserveren we voor het inspiratieontbijt met steeds een andere spreker.’ Meer kan – of wil – Ronald nog niet verklappen: ‘We willen het nog niet te vast omlijnen. Het is zoeken en onderzoeken.’

bagels-beans-ijdock

IJDock Amsterdam – Foto van ASR Vastgoedontwikkeling


IJDock

Net als het Centraal Station, waar het vlakbij ligt, is IJDock een kunstmatig eiland in het IJ. Naast een jachthaven (met de boot een bagel rookkippetje halen!) vind je er bijvoorbeeld ook het nieuwe Paleis van Justitie. De vrijplaats komt in een modern, karakteristiek pand met een terras dat uitkijkt uit over het water. Aan de overkant zie je het nieuwe EYE filmmuseum liggen. Een prachtige plek voor een experimentele vrijplaats voor koffie, bagels en geluk. Vanaf woensdag 21 mei a.s. kun je aanmeren op IJDock 49. Maar met de fiets, auto of te voet kom je er natuurlijk ook.

Over Bagels & Beans
Bagels & Beans is een eigentijds horecaconcept dat in 1996 startte aan de Ferdinand Bolstraat in de Amsterdamse Pijp. De opvallend andere ontbijt- en lunchroom bleek een schot in de roos: inmiddels heeft de winkel voor koffie, bagels en geluk niet minder dan 60 vestigingen in heel Nederland en een in Aken, Duitsland.
Op de menukaart van Bagels & Beans staan onder meer belegde bagels, bijvoorbeeld met vegetarische tonijnsalade of het rookkippetje met avocado en tomaat, diverse koffies, superfoods, salades en verse sappen.
Vorig jaar won Bagels & Beans een GFK Out-of-Home formule Award in de categorie Shopperhoreca. Ook mag het bedrijf zich winnaar noemen van de AD Koffietest 2013 met de vestiging in ’s-Hertogenbosch, net als in 2007.

Lees ook:
> Bagels & Beans maakt menukaart voor NL dat vooruít kijkt
> EkoTown: alles voor jouw bio-lifestyle!

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *