BookDifferent, lekker op reis met een goed gevoel!

BookDifferent

Boek jouw reis daarom bij BookDifferent.com

Iedereen die weleens een hotelletje boekt via Booking.com moeten wij dringend van iets heel bijzonders op de hoogte brengen. BookDifferent.com is het groene en sociale alternatief van deze grote boekingssite. Ze hebben hetzelfde aanbod, dezelfde beste prijs garantie en daarbij goede service voor milieubewuste reizigers. En dan gaat ook nog eens de helft van de omzet naar een goed doel dat jij kiest.

Hoe werkt BookDifferent?
Op vakantie gaan is heerlijk! Verrast worden door een betoverend uitzicht, een bijzonder historisch gebouw of dat prachtige authentieke dorp. Een zonnig klimaat en heerlijk eten, bij voorkeur direct van het land, maken het vakantiegevoel compleet. Dat je je dan liever zo min mogelijk wil bezighouden met of het verblijf wel goed voor de plaatselijke natuur/of milieu is, snappen ze best bij BookDifferent.

BookDifferent reizenDesign-Hotel-Lisboa

Maar om te kunnen blijven genieten van al dat moois, zullen we het samen toch echt anders aan moeten pakken. En dat kan als je bij BookDifferent boekt! Van alle 609.000 hotels die wereldwijd geboekt kunnen worden op de site laten zij zien welke accommodatie een beperkte impact heeft op de omgeving. Kies je ervoor om te overnachten in een hotel met een groen voetje, dat wil zeggen een hotel met een lage CO2 uitstoot, dan zit je goed. Is de accommodatie ook nog gecertificeerd door één van de eco labels waar BookDifferent mee samenwerkt, dan zit je gebeiteld! Op websites zoals Booking.com, Expedia en Tripadvisor zijn de duurzame opties weggestopt tussen het overige aanbod. De in mei 2012 opgerichte organisatie BookDifferent.com heeft zich op deze kwestie gestort en een hotel booking site opgezet die het de consument gemakkelijk maakt om verantwoorde hotels te vinden en te boeken. Zij weten inmiddels dat juist de hotels die met zorg en respect omgaan met hun omgeving en hun medewerkers, dat vanzelfsprekend ook met hun gasten doen.

BookDifferent reizenManta-Resort-Tanzania

En de winst?
Bij de Social Enterprise BookDifferent gaat het niet om winst maar om impact. Daarom geeft het de gebruikers van haar site nog een extraatje. Bij elke geboekt hotel kan de klant de helft van de opbrengst per kamer, gemiddeld 5 euro, weggeven aan een van de goede doelen op de site. Goede doelen bijvoorbeeld die positief bijdragen aan de omstandigheden van mens en natuur in vakantielanden. En zo worden ook anderen een beetje beter van jouw vakantie!

BookDifferent reizenFoto: Michela-Morosini

BookDifferent werkt samen met 16 betrouwbare eco labels die 6000 hotels hebben gecertificeerd zoals bijvoorbeeld Green Key en Travelife. Alleen ecolabels waarbij de methodiek en uitvoering van het label wordt gecontroleerd door een onafhankelijke partij komen in aanmerking voor een samenwerking met BookDifferent.com. Hoewel elk ecolabel zijn eigen accent legt, werken alle labels aan overkoepelende zaken zoals afvalscheiding, energiebesparing, waterhergebruik en het gebruik van lokale producten. De berekening van de CO2 uitstoot per hotel per kamer is in samenwerking met de NHTV Breda ontwikkeld. Dit algoritme is een onderdeel van het Carmatop project: Dit is een samenwerkingsverband tussen de ANVR, Nederlandse touroperators en kennisinstituten.

BookDifferent reizenBookDifferent reizenBookDifferent reizenBookDifferent reizen

Lees ook:
>Better Places: Ecuador: van besneeuwde vulkanen tot leren van locals
>De vijf beste landen voor een vegetariër

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.