FairFriends: duurzaam design, van DDKado

fairfriends-lamp

Shoppen & Geven voor een betere wereld

FairFriends zijn mensen met passie, die jou graag vertellen over het verhaal achter hun product of project. Deze keer spraken wij met Sweder von Heyden van DDKado, deelnemer van FairFriends.nl. De webshop verkoopt duurzame en designproducten met een verhaal; onderscheidende producten gemaakt van gerecycled plastic, of geheel biologisch afbreekbaar zijn of van hout uit beheerde bossen, zonder dat dit ten koste gaat van de functionaliteit, de uitstraling, de hipheid en de kwaliteit.

FairFriends.nl won eerder de Wereldprijs in de categorie Eerlijke Handel van de ASN Bank. Uitsluitend eerlijke producten met een goed verhaal, direct gekocht van de producent. En doneren aan indrukwekkende kleinschalige projecten van ANBI-erkende goede doelen. Bij ieder product of project vind je daarom uitgebreide informatie. Zo weet je wat je koopt en waaraan je doneert en hoe je bijdraagt aan een duurzaam eerlijke en gelukkige wereld. Samen shoppen én geven voor een betere wereld! www.fairfriends.nl

Wat is uw visie met betrekking tot een betere wereld?
De toekomstige oplossing voor een deel van de huidige problemen in de Westerse Wereld ligt in een circulaire economie in combinatie met cradle-to-cradle oplossingen. Aangezien deze ontwikkelingen nog maar in de kinderschoenen staan proberen wij hier op onze eigen manier richting en uitvoering aan te geven. Bovendien zou de rijkdom in de wereld beter verdeeld moeten kunnen worden.

fairfriends

Is uw bedrijf/de webshop een exponent van de huidige tijdsgeest of de transitie naar een betere wereld?
Ja, wij selecteren onze producten op duurzaamheid. Dat wil zeggen, dat er door de leverancier/producent op zijn minst moet zijn nagedacht over wat de impact van de productie en het product is in combinatie met de functie van het product. Wij focussen ons niet zo zeer op faire producten (fair trade producten uit verre ontwikkelingslanden) maar meer op wat lokaal en of regionaal mogelijk is.

Bezoekt u uw leveranciers in de betreffende landen persoonlijk? Zoja, wat kunt u over het bedrijf/de producten /de ambachtslieden vertellen?
Ja, gemiddeld eens per jaar bezoeken wij onze leveranciers. Momenteel werken wij vooral samen met kleinere bedrijven die gemiddeld 2 tot 15 werknemers in dienst hebben en of samenwerken met sociale werkplaatsen.

Kijken we naar de sociale impact hiervan, wat kunt u vertellen over de gevolgen van uw samenwerking voor de desbetreffende toeleverancier?
Vooral toename qua werkgelegenheid.

fairfriends

Waarop screent u de mogelijke leveranciers/producten?
De mens(en) achter het bedrijf, de bedrijfsfilosofie, de CO2-voetafdruk, originaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

Wat kunnen we van uw webshop/bedrijf in de, al dan niet nabije, toekomst verwachten?
Uitbreiding assortiment, het main stream maken van onze producten, verder opbouwen en uitbreiden naamsbekendheid.

fairfriends


U heeft onlangs besloten deel te nemen aan het FairFriends-concept. Wat was voor u hiervoor de reden?
Het combineren van Westerse duurzame producten met goede doelen c.q. micro ontwikkelingshulp.

Wat zijn uw verwachtingen van het concept?
Het meer onder de aandacht brengen van duurzame producten bij de doelgroep fair trade consumenten.

www.fairfriends.nl/ddkado

 

FairFriends

Lees ook:
> FairFriends: kleurrijk vilt van Cute-Factory
> FairFriends: mooie Indiase producten van Emax Domina

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *