Food Focus: dé plantaardige fotowedstrijd van Nederland en België!

food-focus

Plantaardig verovert de wereld

Tussen 15 april en 31 mei organiseert Food Focus een nationale fotowedstrijd waarbij groente, fruit, noten en ander plantaardig voedsel in het middelpunt staan. Food Focus is een initiatief van studenten die zich betrokken voelen bij het verduurzamen van de wereldvoedselvoorraad.

De toekomst vraagt namelijk om innovatie en verandering. Niet alleen vanuit het bedrijfsleven, maar ook vanuit ons als consument. Door op een creatieve en leuke manier met dit onderwerp bezig te zijn, hoopt Food Focus dat er meer positieve beeldvorming rondom het eten van plantaardig voedsel gecreëerd wordt.

Plantaardig verovert de wereld
Plantaardig eten wordt steeds populairder. In de Verenigde Staten zijn vooraanstaande figuren als Bill Clinton, Al Gore en Bill Gates al om, maar ook in Nederland, België en de rest van Europa verovert de plantaardige keuken meer ruimte in de winkelschappen en op menukaarten.
En dat is logisch. Want genieten van dergelijke maaltijden is niet alleen een culinaire ontdekking, maar het heeft ook veel bijkomende voordelen. Groente, fruit en ander plantaardig voedsel zijn goed voor je gezondheid en veel minder belastend voor de planeet dan producten die op vlees of zuivel zijn gebaseerd.

food-focus

Rawchef_v_ingemarsson2_1

Extra aandacht middels een wedstrijd
Toch geeft het Voedingscentrum aan dat het merendeel van de Nederlanders de aanbevolen hoeveelheid groente en fruit niet haalt. Om deze reden heeft plantaardige voeding wat extra aandacht ruimschoots verdiend en wil Food Focus creatieve en innoverende beelddenkers en -doeners aantrekken en belonen. De opdracht? Breng plantaardige voeding op inspirerende en vindingrijke wijze in beeld.

De inzendingen worden beoordeeld door een professionele jury:
• Mathijs Vrieze (TV-kok en kookboekschrijver),
• Servaas Neijens (beeldredacteur van National Geographic Nederland – België)
• Lisette Kreischer (auteur van verscheidene plantaardige kookboeken),
• Roos Rutjes (foodstyliste en illustrator van kookboeken),
• Guido Weijers (cabaretier en Meest Sexy Vegetariër 2007).


food-focus

De mooiste, opmerkelijkste en origineelste foto’s zullen deze zomer geëxposeerd worden voor het brede publiek in de Bagels & Beans aan het Piet Heinplein in Den Haag. Daarnaast zullen verschillende koks en voedselbloggers met de foto’s als inspiratie aan de slag gaan om lekkere recepten te creëren. Een bundeling van die recepten en foto’s wordt later dit jaar verkrijgbaar, in de vorm van een vrij beschikbaar e-kookboek.

Deelnemen kan in twee wedstrijdcategorieën:

food-focus

(1) professionele foto’s en
(2) instagram/smartphone-foto’s. De winnaars van beide categorieën mogen 150€ mee naar huis nemen en voor de 2e en 3e plaats ligt een leuk verrassingspakket klaar. De feestelijke opening van de expositie vindt op 6 juli plaats.

Meer details en alle informatie over de deelname is te vinden op www.foodfocusexpo.nl.


Lees ook:

> FoodGuerrilla ontmaskert de wetten van voedselmarketing

food-focus

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *