Forbo: extra MVO-maatregelen bij toeleverancier Bangladesh

Forbo

Na het prachtige nieuws dat alle betrokkenen van de Rana Plaza-ramp voor de volle 100% zijn gecompenseerd, maakt Forbo Flooring bekend extra MVO-maatregelen te hebben genomen bij haar toeleverancier in Bangladesh. 

Het bedrijf dat bekend is geworden door haar linoleumvloeren, onder het merk Marmoleum, voorziet sinds enige tijd in medische zorg, schoon drinkwater, sanitaire voorzieningen en riolering voor de medewerkers van toeleverancier Janata Jute Mills in Bangladesh.
Het nieuws over de Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MVO)-maatregelen, komt rondom Dag tegen de Kinderarbeid naar buiten, en dat is niet voor niets: over de hele wereld zijn nog steeds 218 miljoen kinderen gedwongen aan het werk.
Als haast als vanzelfsprekend werken er geen kinderen bij de weverij van jute, dat als ingrediënt voor de ondergrond van Marmoleum wordt gebruikt.

forbo
Alle beelden: Forbo (bovenste foto: kantoor Nederlandse ontwerper Piet Boon)

 

Volledig van natuurlijke materialen
Marmoleum is waarschijnlijk de meest duurzame vloer wereldwijd, want voor 97% opgebouwd uit natuurlijke materialen. Zo’n 72% daarvan is herwinbaar en 43% gerecycled materiaal. Jute en vlas zijn jaargewassen die net als tarwe en maïs worden geoogst. Het winnen van hars is een continu proces, terwijl het houtmeel, een afvalproduct van de houtindustrie, afkomstig is uit Europese productiebossen. Kalksteen is in overvloed beschikbaar. Deze simpele, natuurlijke ingrediënten vormen samen het linoleum.
Na een levensduur van dertig jaar begint de cyclus opnieuw. Het Marmoleum kan worden vermalen en vervoerd omdat het afbreekbaar is. Bij verbranding levert het een hogere calorische waarde op en meer thermische energie dan de energie die tijdens de productie wordt verbruikt. En zo sluit de kringloop zich volledig. Allemaal ten gunste van de natuur.

Milieukeur, Cradle-to-Cradle en BREEAM zijn slechts drie van de vele milieulabels waar Forbo aan voldoet – en in dat kader -voor de liefhebber- aardig om te weten alle producten goedgekeurd zijn voor ‘duurzaam bouwen’.

Meer zien/lezen?

forbo

Klik voor een vergroting

 

Lees ook:
>  Haal de Lente in huis, begin met de vloer
>  De Betere Keuken

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *