Heartwear: al 20 jaar fairfashion door Lidewij Edelkoort

heartwear

Edelkoort en wereldberoemde designers werken samen met lokale ambachtslieden wereldwijd

Gezien op Modefabriek: de stand van Heartwear, van Lidewij Edelkoort & friends, met kleding en woon-producten gekleurd met plantaardig indigo. Daar móest ik dus wel even naar toe om te voelen, en de verhalen te horen. Lees even mee…

Heartwear is opgericht in 1993 door Lidewij Edelkoort -Google haar maar eens voor een indruk van de status van deze vrouw- samen met een groep bevriende mode-ontwerpers. Het is een non-profit organisatie, die de kennis in het met de hand fabriceren van kleding, voor de wereldwijde export ondersteunt en dit samen met ambachtslieden wereldwijd doet, zonder compromissen te maken in arbeidsproces, cultuur, kennis en werkomgeving.
Talent wordt dus gekoppeld aan marketinginzicht. En trends in balans met historische en culturele kennis.

Motivatie
Heartwear kiest ervoor kwalitatieve producten te maken en deze op zeer persoonlijke wijze via directe verkoop en ‘wholesale’ te distribueren. Is er eenmaal een koppeling met een bepaalde regio of collectief, dan probeert de organisatie een lange termijnrelatie op te bouwen, rekening houdend met het aanbod aldaar. Deze kleinschalige industrieën worden op een gegeven moment onafhankelijk en genereren weer economische impulsen.

heartwear

Foto’s: Heartwear (bovenaan: MennoKroon)


Indigo voor huis en mode

Tussen projecten door ontwikkelt Heartwear onder andere indigo textiel voor ‘home’ and ‘fashion’ met ambachtslieden in Benin (Afrika), keramiek van keramisten uit Marokko en een khadi collectie. Ieder jaar is er een week lange verkoop in Parijs waar geld wordt ingezameld voor het volgende jaar. Alle winst wordt opnieuw geïnvesteerd in het thuisland van elk project.
In de afgelopen jaren is de verkoop ‘overgestoken’ naar andere landen binnen Europa en Noord-Amerika.

heartwear

www.heartwear.org

Meer info?
MVN&I is sinds 15 jaar internationaal importeur en distributeur van diverse traditionele en karakteristieke producten. Zij hebben naast Heartwear een bijzondere selectie van unieke merken in huis, waarvan de meeste uit voorraad leverbaar zijn. Deze merken worden gevolgd door een bijzondere groep toonaangevende winkels, decorateurs en architecten in zowel binnen- als buitenland.
Zie verder op www.marijkevannuneninterieur.nl

 

Lees ook:
>  FairFashion op MINT x Modefabriek

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *