Fairfashion op MINT en Modefabriek

13 en 14 juli, RAI Amsterdam

Duurzaamheid is dé topic in de mode- en lifestylewereld, en het onderwerp dat de meeste aandacht en innovatie veroorzaakt. Net als vorig jaar, zijn het de merken en bedrijven op MINT, onderdeel van Modefabriek, die een compleet, positief en waardeverhogend alternatief vormen voor welke winkel dan ook:
van basics, streetwear and zomerschoentjes tot high-end fashion, sieraden, tassen, hoeden en woonaccessoires.

MINT toont voor de zesde keer een speciale selectie van het beste op het gebied van lifestyle en fairfashion, ook wel forward of slow fashion genoemd: geweldige stijl, gemaakt met respect voor mensen en onze omgeving. Er zijn nieuwe, bijzondere merken en er is een top-programma. Zo is fairfashion-pionier en People Tree-oprichter Safia Minney aanwezig en onthult zij de toekomst van de mode-industrie.
Nieuwe merken zijn onder andere Frans designlabel Demeure, Frans mannenmerk La Garconnière, Duits streetwearmerk Recolution, Spaans espadrillemerk Slowers, en Nederlands woonmerk Yumeko.

Een dagje MINT gaat je in je kleren zitten
Net als vorige keer in januari –lees hier mijn artikel over ons vorige bezoek, en dan wil je er vast óók bij zijn!– zijn ook nu weer te bewonderen: sieradenlabel A Beautiful Story, geurmerk BsaB, tassenlabel Jannissima, high-endmerk KISS AND TELL, basicsmerk Miss Green, T-shirtmerk Pääla, modemerk People Tree, designlabel Studio JUX, gadgetmerk TWO-O, ondergoedmerk Van Hulley, modemerk wunderwerk en hoedenlabel Yellow 108.

MINT wordt georganiseerd door sustainable fashion-expert Marieke Eyskoot, en Lisanne Brummelhuis – in nauwe samenwerking met Modefabriek.

Ook op Modefabriek zelf, staan labels en merken die weliswaar fair zijn, maar hier geen accent op willen leggen in hun communicatie. Dus bezoek ook Modefabriek zelf, en ga ‘s langs bij onderdeel Blueprint en de stands van Tom’s, Ecoalf, FancyFarmers en Goodbrandz bijvoorbeeld.

Lees ook:
> Dagje MINT gaat je in je kleren zitten

 

Plaats een reactie op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 

Gezonder en duurzamer leven?


Wij maken het jou gemakkelijker om bewuste en gezonde keuzes te maken. Wil jij ook onze handigste tips, gezonde recepten en beste aanbiedingen in je inbox?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

U bent succesvol aangemeld.